I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på inlagd paprika med ättika!
I denna artikel delar jag med mig av ett enkelt och smakrikt recept på inlagd paprika med ättika. Denna härliga inlagda paprika är ett spännande komplement till olika rätter såsom husmanskost, korv och hamburgare, och är perfekt för att förhöja smakupplevelsen på middagsbordet.
Inlagd paprika med ättika kan hålla sig länge i kylskåpet om den förvaras på rätt sätt. Eftersom den är inlagd i en syrlig ättikalag och förvaras i en rengjord glasburk kan den hålla sig i upp till flera veckor eller till och med månader i kylskåpet.
För att göra denna läckra inläggning behöver du bara några få ingredienser och lite tid. Börja med att strimla paprikorna i tunna strimlor och skiva löken tunt. Lägg dem sedan i en skål och täck med kokande vatten. Låt stå i 10 minuter för att mjuka upp paprikan och löken.
Efter att paprikan och löken har mjuknat, häll av vattnet och överför dem till en kastrull. Tillsätt ättika, strösocker och vatten för att göra pickladelagen. Koka upp blandningen under omrörning tills sockret lösts upp, och låt sedan lagen sjuda i 20 minuter under lock på låg värme för att låta smakerna utvecklas.
När pickladelagen är klar, ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Överför sedan den picklade paprikasalladen tillsammans med lagen till en rengjord glasburk. Förvara burken i kylskåpet och låt inläggningen svalna helt innan servering.
Den inlagda paprikan med ättika är en fantastisk smakbrytning som kommer att lyfta dina måltider till en helt ny nivå. Den pikanta och syrliga smaken från ättikan kombineras perfekt med den sötma som kommer från paprikan och löken. Servera den inlagda paprikan som ett tilltugg eller som en del av en buffé, och låt dina smaklökar dansa av glädje!
Receptet – Så gör du:
Inlagd paprika med ättika
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 8 st paprikor (tvättade och skurna i strimlor) olika färger går bra
- 3 st gula lökar skalade och skivade tunt
- vatten
Lag
- 1 dl ättika 12%-ig
- 1,25 dl strösocker
- 1,25 dl vatten
Instruktioner
- Strimla och lägg paprikorna (utan kärnor och vita bitarna) och strimlade lökarna i en stor skål.
- Koka upp vatten i en kastrull tillräckligt för att täcka strimlorna.
- Häll det kokande vattnet över paprikan och löken. Låt stå i 10 minuter för att mjuka upp dem.
- Efter 10 minuter, häll av vattnet från skålen.
- Överför den dränerade paprikan och löken till en kastrull.
- Tillsätt ättika, strösocker och vatten i kastrullen för att göra lagen.
- Rör om blandningen och koka upp under omrörning tills sockret lösts upp.
- Sänk värmen till låg och låt pickladelagen sjuda i 20 minuter under lock för att låta smakerna utvecklas.
- Ta sedan bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
- Överför den picklade paprikasalladen och lagen till en rengjord glasburk.
- Låt svalna helt i kylskåpet innan servering.