Inlagd djungelgurka – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på inlagd djungelgurka!

Med detta recept kan man både snabbt och enkelt göra sin egna inlagda djungelgurka. Den är riktigt god till sallader, tacos, grillat, eller ostbrickor! Håller i kylen i 1-2 månader, men ofta äter man upp dem innan dess, då de är så himla goda!

Att lägga in djungelgurka ger den en riktigt bra smak som jag tycker är bättre än när de är färska. En perfekt blandning av sötma och syrlighet helt enkelt. Det är valfritt att lägga till lite extra hetta med en liten gnutta röda chili flakes i receptet!

Dessa inlagda djungelgurkor är dessutom väldigt vackra, och det är en fin present att ge bort till nära och kära. Uppskattas av alla!

Som vanligt när det kommer till att lägga in grönsaker och annat, så vill jag verkligen slå ett slag för att man steriliserar burkarna. Då blir både smaken och hållbarheten bättre. Här är min guide till hur man steriliserar burkar och flaskor!

Kort sagt så är det ett snabbt och enkelt recept, som är perfekt när man har lite djungelgurka som man vill göra något gott med. Jag hoppas att ni gillar det!

Jag gillar att göra två små burkar, det passar bra med den mängd gurka som jag får ut. Det går dock riktigt bra att exempelvis halvera eller dubbla receptet efter ens egna preferenser!

Receptet ger 2 små burkar enligt måtten nedan, cirka 1 liter totalt. Ha så trevligt!

Inlagd djungelgurka

Receptet - Så gör du:

Inlagd djungelgurka

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Med detta recept kan man både snabbt och enkelt göra sin egna inlagda djungelgurka. Den är riktigt god till sallader, tacos, grillat, eller ostbrickor! Håller i kylen i 1-2 månader, men ofta äter man upp dem innan dess, då de är så himla goda!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
 

  • 7,5 dl till 10 dl djungelgurka
  • 4 dl vitvinäger
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 5 st dillkronor
  • 2 st till 3 st hela vitlöksklyftor, skalade
  • 1 tsk hela pepparkorn efter smak (ungefär ett dussin per burk)
  • 1 tsk hela senapsfrön
  • valfritt: 1/2 tsk röda chiliflakes

Instruktioner

  • Tvätta djungelgurkorna. Undvik att använda djungelgurkor som har skador eller hål i recpetet!
  • Tillsätt dillkronor, vitlöksklyftor och andra kryddor i botten av burkarna, med en total volym på cirka 1 liter.
  • Packa djungelgurkorna i burkarna tills den är full.
  • Koka upp vinäger, socker och salt i en kastrull på spisen. Värm lätt tills sockret och saltet löser sig, och ta av värmen, men låt vätskan svalna till ljummen/rumstemperatur innan den hälls över djungelgurkorna.
  • Häll vätskan ner i burkarna tills att djungelgurkan är helt täckt. Om vätskan inte räcker till för detta, fyll på med vanlig vitvinäger om det behövs. Försegla burkarna ordentligt.
  • Kyl burkarna. Under de första 3 till 4 dagarna i kylskåpet, tippa eller skaka burkarna försiktigt för att blöta/rotera de översta flytande djungelgurkorna, för att säkerställa jämn pickling och att inga flytande djungelgurkor blir torra eller mögliga.
  • Färdigt! För optimal smak, låt de inlagda djungelgurkorna stå i kylen i minst 1 vecka innan du börjar njuta av dem! Njut av dina inlagda djungelgurkor inom 1-2 månader för bästa kvalitet och smak. Njut av din inlagda djungelgurka, förvara alltid i kylen!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Inlagd djungelgurka, Picklad djungelgurka

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar