I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på högrev i slow cooker – med BBQ-sås! Detta sätt att tillaga högrev ger ett mycket ger dig mört och saftigt kött som alla tycker är supergott!
Högrev i slow cooker är perfekt vardagsmat som du kan göra med liten ansträngning på morgonen inför middagen, och du kan till och med förbereda köttet kvällen innan.
Tillsammans med högreven kan man i en slowcooker lägga till örter och grönsaker i slow cookern som du vill. Detta gör vi dock inte i detta recept med BBQ-sås, där sådana tillbehör får gå utanför slow cookern!
I detta recept på högrev i slow cooker får vi något som liknar kulled pork! Köttet kommer verkligen att bli mört och kommer gå att riva isär. Med BBQ-såsen blir detta helt perfekt med exempelvis potatis och en härlig sallad!
I övrigt älskar jag att testa med att lägga till olika rotfrukter som kålrot och palsternacka, samt lök eller sötpotatis. På hösten älskar vi också att slänga ned lite olika typer av squash. Högrev i slow cooker kan med andra ord anpassas till dina favoritgrönsaker utan problem!
- Tips: Att bryna nötköttet i en panna innan det körs i långkoket kan ge lite extra fin yta. Den skorpan är utsökt och du vill inte missa den.
Receptet – Så gör du:
Högrev i Slow Cooker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1 kg högrev ungefär
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 flaska BBQ-sås
Instruktioner
- Lägg högreven i slow cookern.
- Krydda högreven med salt, peppar och paprikapulver, vitlökspulver, och lökpulver (om du är känslig för salt, anpassa efter din smak).
- Häll barbequesås över köttet. Slowcooka på låg värme (cirka 100 grader Celsius) i 6 till 8 timmar.
- Ta bort köttet från slow cookern, strimla och återgå till slow cookeren. Koka i ytterligare 1 timme. Servera varm med exempelvis potatis och en härlig sallad!
Super gott 😋👌
Hur stor flaska/mängd BBQ-sås?
Det är lite en smakfråga! För 1 kg högrev skulle en vanlig storlek på BBQ-såsflaskan kunna vara runt 250-350 ml. Det går alltid bra att ha extra BBQ-sås till hands om du vill ha mer såsighet, eller för att servera vid sidan av rätten när det är dags att äta!