I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på högrev i crockpot. En högrev i crockpot ger ett kött när det är som bäst. Laga mört, saftigt, aptitretande nötkött med högrev i crockpot!
Att laga middag i Crockpot låter middagen lagas utan att jag behöver vara aktiv i köket. Det är ett underbar tidsbesparande på mina mest hektiska dagar.
Detta recept på högrev i crockpot är ett av mina absoluta favoriter. Det blir perfekt varje gång jag gör det.
Här är några användbara tips för att säkerställa att du får bästa resultat.
Tips 1: Även om det kräver några extra minuter och en extra stekpanna att diska, så tycker jag att det är värt att bryna köttet i lite olja. Du behöver inte bryna köttet först innan det går ner i din crockpot om du har ont om tid eller inte vill, och då kan man också bara ha ned högreven direkt i crockpotten.
Tips 2: Du kan också tillaga lök, potatis och morötter tillsammans med högreven om du vill. Vi inkluderade dem inte i det här receptet, men släng ner dit tillsammans med högreven bara!
Tips 3: Du vet att köttet är redo att ätas när det blir gaffelmört och är lätt att dra isär. Om din grytstek är seg behöver den koka ett tag till.
Tips 4: Se till att låta steken vila i minst 15 minuter innan du skivar den. Detta gör att safterna i köttet kan omfördelas. Om du skär den för tidigt kommer all saft att sippra ut, och som ett resultat kan din stek komma att bli torrare.
Nu till receptet! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Högrev i crockpot
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 1,3 kg benfri högrev
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartmalen peppar
- 2 msk extra virgin olivolja
- 0,5 dl balsamvinäger
- 5 dl nötbuljong
- 2 st torkade lagerblad
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 handfull färsk persilja, hackad (valfritt, som garnering)
Instruktioner
- Skölj högreven i kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Ta bort allt hårt fett (vita delar) på ytan. Krydda båda sidorna av steken med salt och peppar.
- Värm en crockpot över medelhög värme.
- Tillsätt olivolja i en stekpanna och stek högreven på båda sidorna, ca 3-5 minuter per sida (detta steg är frivilligt men rekommenderat).
- Lägg lagerblad i din crockpot.
- Ta bort steken från stekpannan och lägg den ovanpå dina lagerblad i din crockpot. Häll balsamvinäger, köttbuljong, rosmarin, vitlökspulver och lökpulver i den stekpannan du använde till högreven. Koka upp blandningen i stekpannan.
- Rör om då och då, använd en träslev för att skrapa de brynta bitarna från botten av grytan.
- När vätskan kokar upp, häll i crockpotten över steken. Rör om. Koka på hög temperatur i 3 till 4 timmar (tills steken är mjuk) eller 6-8 timmar på låg värme.
- När högreven är klar ska den kunna dras isär med knappt någon ansträngning. Om du måste lägga på kraft för att göra det, låt den koka ytterligare en timme.
- Ta bort lagerbladen. Använd 2 gafflar för att bryta steken i bitar. Ta bort alla stora bitar av fett.
- Nu är din högrev klar att serveras. Garnera med persilja om så önskas.
- Servera och njut!
Fantastiskt recept, mycket gott, impade på familjen.