I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på helstekt fläskytterfilé i ugn!
Helstekt fläskytterfilé i ugn är så enkelt och otroligt gott. Perfekt till vardags och till lugna helgdagar när man vill ha något lyxigt gott. Servera gärna med ugnsrostad potatis, sallad, och en god sås, exempelvis bearnaisesås!
Jag fullkomligt älskar helstekt fläskytterfilé. Efter lite förberedelser så gör sedan ugnen resten av jobbet, vilket ger tid till att förbereda exempelvis en sallad och en sås. Jag gillar bearnaisesås eller rödvinssås till min fläskytterfilé.
Att göra helstekt fläskytterfilé i ugn är enligt mig det härligaste sättet att tillaga fläskytterfilé. Köttet blir riktigt saftigt och fint i konsistensen, med en fin yta.
Allt med detta recept på är superenkelt och supersnabbt att göra. Därför hoppas jag att det kommer att uppskattas av er lika mycket som det uppskattas av mig!
För en smidig och god måltid, testa gärna receptet nedan! Smaklig spis!
Receptet – Så gör du:
Helstekt fläskytterfilé i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 650 g fläskytterfilé (ungefärlig storlek)
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- ½ tsk salt
- nymalen svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk torkad timjan
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skär bort senor och fett på fläskytterfilén. Krydda med salt och svartpeppar över hela ytan.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén så den får lite fin yta på alla sidor. Tillsätt krossad vitlök mot sista minuterna så den får lite färg. Skeda oljan över köttet några gånger med en sked.
- För över fläskytterfilén med allt innehåll i pannan till en ugnsform. Krydda med torkad timjan.
- Tillaga i mitten av ugnen vid 180°C i cirka 20-25 minuter tills den är helstekt. Väljer man att sticka in en köttermometer i mitten av köttbiten så ska den visa 67°C för en helstekt fläskytterfilé.
- Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt köttet vila på skärbräda i 10 minuter innan köttet skivas upp. Servera gärna med ugnsrostad potatis och en god sås, exempel bearnaisesås eller rödvinssås, och njut!