I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hel kyckling i crock pot. Denna hela kyckling med crock pot är en kryddad kyckling i grilltappning som görs med hjälp av din crock pot.
Denna hela kyckling är ett superenkelt middagsalternativ, och den överblivna kycklingen kan användas i otaliga andra rätter!
Jag älskar rostad kyckling direkt från butiken, men det kan vara dyrt och är ofta rätt mycket salt i. Ibland hittar man även konserveringsmedel och andra tvivelaktiga ingredienser i den kycklingen.
I denna rostade kyckling med långsam tillagning behöver man bara några minuter för att förbereda allt, sedan väntar man passivt i cirka 4 timmar. Du kan ställa din kyckling på tillagning några timmar maten, och sedan äta middag som väntar på dig efter jobbet exempelvis!
Kan man laga hel kyckling i crock pot?
Ja, det kan man! Det första steget är att välja din kyckling. Jag gillar att använda ekologiskt när det är möjligt.
Om du vill vara säker på att din kyckling får plats i din crock pot, välj en mindre kyckling om du använder en mindre rund crock pot.
Kycklingen ges i detta recept en enkel kryddblandning som du kan ändra på om du vill krydda efter din egna smak.
Sedan placeras kycklingen i dess crock pot ovanpå en ring av folie. Folien fungerar som ett galler för att hålla kycklingen från att ånga i sin egen juice när den tillagas.
- Det är säkert att tillaga en hel kyckling i en långsam spis, men det rekommenderas vanligtvis att du lagar kycklingen på hög värme i minst en timme för livsmedelssäkerhetsskäl. Det är ju ändå kyckling, och den ska aldrig serveras rå. Detta recept kräver tillagning av kycklingen på hög värme under hela tillagningstiden!
Receptet – Så gör du:
Hel kyckling i crock pot
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 2 kg hel kyckling med huvud och inälvor borttagna
- olivolja
- 1 msk farinsocker
- 2 tsk salt
- 1 tsk peppar
- ½ tsk vitlökspulver
- ½ tsk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
Instruktioner
- Blanda ihop farinsocker, salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver och paprikapulver i en liten skål.
- Belägg en stor crock pot med olivolja. Rulla en bit kraftig aluminiumfolie till en ringform så att den passar in i slow cookern som ett galler.
- Lägg kycklingen ovanpå folieringen. Gnid in kryddblandningen över hela kycklingen.
- Täck över och koka på hög värme i 3-4 timmar, eller tills termometern som förs in i den tjockaste delen av låret visar en temperatur på 73 grader Celsius eller högre.
- När kycklingen är klar, lägg den på en plåt eller ugnsform och rosta i ugnen i 4-5 minuter eller tills kycklingskinnet är brunt och krispigt.
- Servera med valfria tillbehör!