I denna artikel ger jag ett riktigt toppenrecept på god havrevälling!
Havrevälling är en ljuvlig frukost, eller perfekt när man har lite halsont! Gott och nyttigt, och mättande, på egen hand eller med exempelvis en smörgås till.
Havrevälling är inte bara för barn! I en kopp enligt detta recept så är det faktiskt en god frukost eller gott att dricka vid halsont eller värk i huvudet för vuxna.
Görs väldigt snabbt och enkelt med några enkla ingredienser. Ibland gillar jag att ta en smörgås vid sidan av.
För att summera, havrevälling både smakar och gör gott. Det värmer och mättar riktigt fint och det är faktiskt riktigt värt att göra sig en kopp. Ge det gärna ett försök med det goda receptet precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Havrevälling
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 dl havremjölk
- 1,5 dl vatten
- 0,5 dl havregryn
- 1,5 msk russin
- 1 nypa salt
- lite strösocker, honung eller lönnsirap (valfritt)
Instruktioner
- Tillsätt havremjölk, vatten, havregryn, russin och salt till en kastrull. Låt koka upp och sänk värmen till medel.
- Låt puttra ihop under omrörning i 2-3 minuter.
- Ta av värmen och mixa slätt med stavmixer.
- Färdigt! Servera i en kopp och justera eventuellt fylligheten genom att tillsätta lite mer havremjölk eller vatten. Smaka av sötningen och tillsätt lite sötning efter smak om så önskas!