I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på havremjölksstuvade makaroner. Detta är makaroner som stuvats med havremjölk.
Ibland så har man inte komjölk tillgängligt eller så vill man inte ha det i sin mat. Då är faktiskt havremjölk ett bra alternativ till när man ska stuva makaroner!
Detta recept är dessutom laktosfritt om man ser till att ta ett vegetabiliskt smör.
Jag älskar stuvade makaroner och tycker det har en mycket härlig krämighet som passar bra tillsammans med mycket på tallriken!
Så här gör du!
Receptet – Så gör du:
Havremjölksstuvade makaroner
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 dl okokta makaroner
- 5 dl havremjölk
- 4 msk vetemjöl (eller det mjöl du föredrar)
- 2 msk smör (ta ett vegetabiliskt smör för att göra receptet veganskt och laktosfritt)
- salt och vitpeppar enligt smak
Instruktioner
- Koka makaronerna enligt förpackningen
- Ta fram en kastrull och smält smöret i den
- Tillsätt mjölet till kastrullen under omrörning med exempelvis en slev
- Häll i havremjölken och vispa tills det inte finns några klumpar
- Salta och peppra enligt smak, jag gillar vitpeppar för detta recept men svartpeppar går också!
- Låt koka upp i kastrullen för att stuvningen ska tjockna till
- Blanda stuvningen med makaronerna och blanda runt
- Servera och njut av dessa goda stuvade makaroner!
Ska testa detta. Men det blir inte bara laktosfritt utan mjölkfritt om smöret byts till mjölkfritt alternativ. Vilket är superbra.
Mycket gott!
Mums