Havrekakor utan socker – Recept

4.7/5 baserat på 23 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på havrekakor utan socker!

Dessa ljuvliga sockerfria havrekakor är ett bevis på att det går att undvika socker och ändå baka riktigt goda kakor! Detta är en sockerfri och mer hälsosam version av en gammal goding, nämligen havrekakor.

Det här sega och mjuka receptet på havrekakor utan socker är så gott! Receptet innehåller glutenfritt alternativ om man använder glutenfritt havremjöl.

Jag gillar att havregryn och dadlar/russin är mer hälsosamma än raffinerat socker till detta recept.

Naturligtvis ger havregryn en fantastisk smak till dessa kakor. Men havregryn hjälper också till att behålla saftigheten i kakorna under bakning, vilket resulterar i en sega och saftiga havrekakor utan socker.

Klassiska havrekakor utan raffinerat socker. Dessa godsaker är bättre för blodsockret och får sin sötma från mogna bananer och hackade dadlar/russin.

Jag älskar dessa havrekakor utan socker och tycker det är snabbt och enkelt att slänga ihop receptet.

Havrekakor utan socker

Receptet - Så gör du:

Havrekakor utan socker

4.7/5 baserat på 23 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa ljuvliga sockerfria havrekakor är ett bevis på att det går att undvika socker och ändå baka riktigt goda kakor! Detta är en sockerfri och mer hälsosam version av en gammal goding, nämligen havrekakor.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 15 kakor

Ingredienser
 

  • 3,5 dl havregryn
  • 2,5 dl havremjöl eller vetemjöl
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st mogna bananer, mosade
  • 2 st ägg
  • 50 g osaltat smör eller 0,5 dl smält kokosolja
  • 1,75 dl hackade dadlar eller russin
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
  • Kombinera havregryn, havremjöl/vetemjöl, kanel, bakpulver och salt i en stor skål. Mosa bananerna i en medelstor skål. Tillsätt ägg, kokosolja (eller smör) och vanilj; vispa tills det är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och dadlarna (eller russin) i bananblandningen; rör om tills det blandas. Rulla matskedar av deg till bollar och lägg på den förberedda bakplåten, gör 15 kakor per sats.
  • Grädda tills kakorna är fasta vid beröring och lätt gyllenbruna på botten, 15 till 17 minuter. Lägg över till ett galler för att svalna helt. Upprepa med resterande smet.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Havrekakor utan socker

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar