Havrekakor utan socker – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på havrekakor utan socker!

Dessa ljuvliga sockerfria havrekakor är ett bevis på att det går att undvika socker och ändå baka riktigt goda kakor! Detta är en sockerfri och mer hälsosam version av en gammal goding, nämligen havrekakor.

Det här sega och mjuka receptet på havrekakor utan socker är så gott! Receptet innehåller glutenfritt alternativ om man använder glutenfritt havremjöl.

Jag gillar att havregryn och dadlar/russin är mer hälsosamma än raffinerat socker till detta recept.

Naturligtvis ger havregryn en fantastisk smak till dessa kakor. Men havregryn hjälper också till att behålla saftigheten i kakorna under bakning, vilket resulterar i en sega och saftiga havrekakor utan socker.

Klassiska havrekakor utan raffinerat socker. Dessa godsaker är bättre för blodsockret och får sin sötma från mogna bananer och hackade dadlar/russin.

Jag älskar dessa havrekakor utan socker och tycker det är snabbt och enkelt att slänga ihop receptet.

Ingredienser (15 havrekakor utan socker)

  • 3,5 dl havregryn
  • 2,5 dl havremjöl eller vetemjöl
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 mogna bananer, mosade
  • 2 ägg
  • 50 g osaltat smör eller 0,5 dl smält kokosolja
  • 1,75 dl hackade dadlar eller russin
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Kombinera havregryn, havremjöl/vetemjöl, kanel, bakpulver och salt i en stor skål. Mosa bananerna i en medelstor skål. Tillsätt ägg, kokosolja (eller smör) och vanilj; vispa tills det är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och dadlarna (eller russin) i bananblandningen; rör om tills det blandas. Rulla matskedar av deg till bollar och lägg på den förberedda bakplåten, gör 15 kakor per sats.
  3. Grädda tills kakorna är fasta vid beröring och lätt gyllenbruna på botten, 15 till 17 minuter. Lägg över till ett galler för att svalna helt. Upprepa med resterande smet.
Havrekakor utan socker

Havrekakor utan socker

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på havrekakor utan socker! Dessa ljuvliga sockerfria havrekakor är ett bevis på att det går att undvika socker och ändå baka riktigt goda kakor! Detta är en sockerfri och mer hälsosam version av en gammal goding, nämligen havrekakor.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 15 kakor

Ingredienser
  

  • 3,5 dl havregryn
  • 2,5 dl havremjöl eller vetemjöl
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st mogna bananer, mosade
  • 2 st ägg
  • 50 g osaltat smör eller 0,5 dl smält kokosolja
  • 1,75 dl hackade dadlar eller russin
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader Celsius. Klä en stor bakplåt med bakplåtspapper.
  • Kombinera havregryn, havremjöl/vetemjöl, kanel, bakpulver och salt i en stor skål. Mosa bananerna i en medelstor skål. Tillsätt ägg, kokosolja (eller smör) och vanilj; vispa tills det är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna och dadlarna (eller russin) i bananblandningen; rör om tills det blandas. Rulla matskedar av deg till bollar och lägg på den förberedda bakplåten, gör 15 kakor per sats.
  • Grädda tills kakorna är fasta vid beröring och lätt gyllenbruna på botten, 15 till 17 minuter. Lägg över till ett galler för att svalna helt. Upprepa med resterande smet.
Keyword Havrekakor utan socker

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning