I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på havreflarn utan sirap!
Gör enkelt snabba och goda havreflarn utan sirap med detta ljuvliga recept. Detta recept ger riktigt goda havreflarn helt utan sirap.
Med bra krispighet och god smak så smakar dessa havreflarn precis som de ska smaka. Inget slår hembakade kakor – gör dessa enkla havreflarn för en söt njutning under dagen när du behöver en paus, en liten fika, eller ett snabbt mellanmål.
Dessa havreflarn är dessutom ljuvligt goda ihop med kaffe eller thé. Kort sagt så rekommenderar jag verkligen dessa havreflarn utan sirap och rekommenderar receptet starkt. Testa gärna!
Receptet – Så gör du:
Havreflarn utan sirap
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl havregryn
- 1 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
- Smält smöret eller margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Ta bort från värmen och tillsätt havregryn. Rör om.
- I en separat skål, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljsockret. I en annan skål blanda mjöl och bakpulver.
- Rör nu ihop allt från alla skålar och klicka ut klickar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ungefär en halv matsked smet räcker till varje kaka, cirka 12 st på varje plåt. Tänk på avståndet mellan dem då det kan flyta ut en del.
- Grädda i 6 minuter på 180 grader Celsius i mitten av ugnen. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna något innan du lossar havreflarnen från plåten.
- Ha dem som de är eller tillsätt en kräm mellan två flarn.
- Njut av dina havreflarn utan sirap!
Var riktigt goda. Tänk nåt så enkelt kan vara så beroendeframkallande.