Havrecrunch – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på riktigt god havrecrunch!

Havre är huvudingrediensen i denna crunchiga favorit som är lika bra till frukost och mellanmålet som till efterräten. Havrecrunch har även många hälsofördelar att erbjuda, och att göra sin egna gör att man vet exakt vad den innehåller.

Havre är rikt på kostfiber, vilket hjälper till att främja en sund matsmältning och hålla dig mätt under längre tid. Servera denna goda crunch tillsammans med exempelvis mjölk eller fil, eller också grekisk yoghurt, för en tidlös klassiker som alltid är god.

Utöver mejeriprodukt kan du även lägga till lite färska bär eller en bärsås. För att verkligen göra en dessert kan vaniljglass också vara riktigt gott med havrecrunch och en bärsås.

För att ge din havrecrunch en naturlig sötma och extra smak, prova att tillsätta torkade frukter som tranbär, russin, hackade aprikoser eller torkade äppelbitar.

Egen kryddning går också bra och då kan man testa med en 1-2 teskedar kanel eller malen ingefära för lite smak som går bra ihop med havrecrunchens konsistens och rostade sötma blir hur gott som helst.

Här kommer receptet, som jag verkligen hoppas ni ska tycka om lika mycket som vi gör! Ha det så roligt!

Havrecrunch

Receptet – Så gör du:

Havrecrunch

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Havrecrunch är ett härligt mellanmål eller en god frukost tillsammans med exempelvis mjölk eller fil. Det är också supergott som efterrätt med exempelvis bär, honung, och grekisk yoghurt.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 600 g havregryn
  • 75 g mandelspån
  • 0,5 dl frön (t.ex. solrosfrön, pumpafrön eller linfrön)
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl flytande sirap eller honung

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Rör ihop de våta ingredienserna i en separat skål. Tillsätt sedan den våta blandningen till de torra ingredienserna.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och sprid jämnt ut blandningen.
  • Rosta i mitten av ugnen vid 200°C i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna helt. Servera sedan genast eller fyll upp i en lufttät burk.
  • Njut av din havrecrunch!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Havrecrunch

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar