I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa sätt att göra hasselbackspotatis i airfryer!
Originalreceptet på hasselbackspotatis kom till på Hotel Hasselbacken i Stockholm på 1940-talet. Att laga hasselbackspotatis i airfryer är inte bara läckert och lätt med en härligt gyllene presentation, det tar bara halva tiden att laga hasselbackspotatis i airfryer jämfört med i ugnen!
En airfryer är som gjord för att tillaga hasselbackspotatis! Denna lyxiga och visuellt fina potatis får en riktigt fin krispig och gyllene yta i airfryern. En airfryer är en ugn som är väldigt bra på att ge krispighet, vilket passar utmärkt för hasselbackspotatis.
Hasselbackspotatis i airfryer går snabbt. Det tar ungefär 20 minuter att tillaga potatisen i airfryern, men kontrollera gärna efter 15 minuter och se om det ser färdigt ut och anpassa tiden efter hur det ser ut!
Hasselbackspotatis serveras ofta med en härlig stek och en god sås, men jag älskar att testa min första direkt ut ur airfryern. Så gott!
Du kan använda stora eller små potatisar, men tänk på att du kan behöva anpassa mängden smör och ost!
Receptet – Så gör du:
Hasselbackspotatis i airfryer
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 12 st potatisar (skalade eller inte)
- smör, kylt eller rumstempererat
- salt och mald svartpeppar efter smak
- riven ost
- 2 msk hackad färsk persilja eller gräslök (frivilligt)
Instruktioner
- Skiva jämnt dina potatisar tvärs över på längden av varje potatis för att göra 0,5 cm tjocka skivor, se till att kniven inte går ner hela vägen. Lämna 12 mm i botten av potatisen i varje skiva, det vill säga håll botten av potatisen intakt! Ett tips är att skära av en liten bit av potatisens undersida så att den kan stå på en platt yta, vilket ger en snyggare presentation och enklare placering i airfryern.
- Placera en skiva smör ovanpå varje potatis skåror. Detta smör kommer att smälta över potatisen och fylla skårorna. Riv sedan lite ost ovanpå smörskivan, och krydda med salt och peppar efter smak.
- Lägg potatisen i frityrkorgen och tillaga i 15-20 minuter vid 180 grader Celsius.
- Ta ut hasselbackspotatisen ur korgen och toppa eventuellt med överbliven riven ost.
- Strö över hackad persilja eller gräslök och servera!
Både längre tid och varmare. Blev goda dock. Hade på lite persilade också. Det gör susen. 😃
Vet inte vad det är för potatis som användes, var dom förkokta eller?
Efter 30 minuter är mina fortfarande inte klara