I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hallonpuré!
Lär dig hur du blandar ihop den enklaste hallonpurén som barnmat – eller som en enkel bärsås att röra ner i drinkar, yoghurt, äppelmos, havregryn eller med pannkakor.
Laddade med frisk smak, vitaminer och den vackraste färgen är hallon lätta att förvandla till puré . Du kan använda den här enkla metoden för att puréa dem till barn – eller till att ge smak till andra livsmedel som yoghurt och drycker.
Metoden för detta recept är superenkelt, och bygger helt på smaken av bären. Var noga med att smaka av innan du gör purén för att se till bären har en behaglig smak.
Du behöver bara hallon till detta recept. Jag använder färska, men du kan också använda frysta om du låter dem tina först.
Vad är det bästa sättet att förvara hallonpuré?
Du kan förvara denna hallonpuré i små lufttäta förvaringsburkar i kylen i upp till 3 dagar eller i frysen i upp till 3 månader.
Receptet - Så gör du:
Hallonpuré
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 150 g hallon (färska eller tinade)
- 2-3 msk vatten
Instruktioner
- Kontrollera dina bär och släng alla som är missfärgade eller mosiga. (Det kan hända!)
- Lägg i ett durkslag och skölj. Klappa försiktigt torra med en kökshandduk.
- Mosa hallonen, förslagsvis läggs dem i en mixer och mixas. Börja på låg effekt och arbeta upp till hög. Tillsätt 1 msk vatten åt gången för att nå önskad konsistens. (Jag använde två.)
- Valfritt: Sila genom en finmaskig sil om så önskas för att ta bort fröna.