I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonpaj med creme fraiche!
Här är en härlig hallonpaj med creme fraiche som verkligen tar vara på goda hallonen, i ett fint pajskal och en härlig, fyllig kräm baserad på creme fraiche.
Denna paj är god kall som varm, med en aningen geléliknanade fyllning och ett härligt frasigt pajskal. Perfekt till exempelvis en fika i solen.
Kort sagt så älskar jag denna hallonpaj med creme fraiche och tycker den är riktigt värd att göra. Så enkel och så vacker. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Hallonpaj med creme fraiche
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Pajskal
- 125 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 2,25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk strösocker
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 175 g hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
Pajskal
- Börja med pajskalet. Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från värmen.
- Tillsätt strösockret, bakpulvret och vetemjölet och rör ihop.
- Tryck ut pajdegen i en form. Det behöver inte förgräddas.
Fyllning
- I en skål, tillsätt alla fyllningens ingredienser förutom hallonen och blanda. Tillsätt hallonen i pajskalet, och häll sedan ut smeten i pajskalet.
- Grädda pajen på 200 grader Celsius i 15-20 min, när fyllningen har stelnat.
- Njut av din hallonpaj med creme fraiche!