Hallonpaj med creme fraiche – Recept

4.6/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonpaj med creme fraiche!

Här är en härlig hallonpaj med creme fraiche som verkligen tar vara på goda hallonen, i ett fint pajskal och en härlig, fyllig kräm baserad på creme fraiche.

Denna paj är god kall som varm, med en aningen geléliknanade fyllning och ett härligt frasigt pajskal. Perfekt till exempelvis en fika i solen.

Kort sagt så älskar jag denna hallonpaj med creme fraiche och tycker den är riktigt värd att göra. Så enkel och så vacker. Testa gärna receptet nedan!

Hallonpaj med creme fraiche

Receptet - Så gör du:

Hallonpaj med creme fraiche

4.6/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en härlig hallonpaj med creme fraiche som verkligen tar vara på goda hallonen, i ett fint pajskal och en härlig, fyllig kräm baserad på creme fraiche.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
 

Pajskal

  • 125 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.

Pajskal

  • Börja med pajskalet. Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från värmen.
  • Tillsätt strösockret, bakpulvret och vetemjölet och rör ihop.
  • Tryck ut pajdegen i en form. Det behöver inte förgräddas.

Fyllning

  • I en skål, tillsätt alla fyllningens ingredienser förutom hallonen och blanda. Tillsätt hallonen i pajskalet, och häll sedan ut smeten i pajskalet.
  • Grädda pajen på 200 grader Celsius i 15-20 min, när fyllningen har stelnat.
  • Njut av din hallonpaj med creme fraiche!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonpaj med creme fraiche

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar