I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hallonfrosting!
Denna utsökta hallonfrosting passar till alla typer av bakverk du vanligtvis skulle använda frosting/smörkräm till. Tårtor, cupcakes, brownies, med mera är alla möjliga att kombinera med denna himmelska hallonfrosting!
Jag föredrar personligen färska hallon, men frysta går också gå bra till denna hallonfrosting.
Man kan säga att hallonfrosting är en variant av smörkräm med tillägget hallon. Det är en härlig kräm som smakar ljuvligt av hallon!
Detta recept borde ge tillräckligt med hallonfrosting för att täcka en 22×32 cm stor tårta med ett lager, eller en tvålagers 20 cm-tårta. Om du gör cupcakes bör du kunna frosta 24 cupcakes, om du applicerar frostingen med en kniv.
Om du gör toppar med en spritspåse bör du kunna frosta 15-18 cupcakes med receptet beroende på hur mycket hallonfrosting du har på varje cupcake/bakelse.
Receptet – Så gör du:
Hallonfrosting
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 230 g rumstempererat smör, saltat eller osaltat
- 12 dl florsocker
- 150 g färska eller frysta hallon
Instruktioner
- Gör en puré av hallonen och kör sedan de mosade hallonen genom en fintrådig sil. Du bör ha fått ut ungefär 1,2 dl hallonpuré.
- Tillsätt det rumstempererade smöret till hallonpurén i en bunke och blanda tills de är helt blandade.
- Tillsätt hälften av florsockret och börja vispa.
- Fortsätt vispa på medelhastighet tills frostingen är krämig.
- Om frostingen är för tunn, tillsätt 1 dl extra florsocker. Fortsätt att tillsätta florsocker 1 dl i taget tills din hallonfrosting fått önskad konsistens. Du behöver inte komma upp i receptets angivna mängd florsocker, utan stanna när du är nöjd med smak och konsistens.
- Om hallonfrostingen är för tjock/torr, tillsätt 1 tesked vatten i taget tills du får önskad konsistens.
- Njut av din goda hallonfrosting!