Gurksallad – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gurksallad!

Detta är en god, enkel och fräsch gurksallad som är riktigt god till exempelvis fisk, korv, mos, eller tunnbrödsrullar!

Denna sallad är en god klassiker som är riktigt krämig och härlig. Att göra den själv gör att man vet exakt vad som finns i den, utan några konserveringsmedel. Man får också möjligheten att justera smakerna till precis så som man vill ha dem!

Allt med detta recept på gurksallad har som mål att vara riktigt gott och gå snabbt att göra! Jag hoppas att den uppskattas av er lika mycket som av oss.

När den är färdig, förvara den övertäckt i kylen, där den håller i några dagar efter att den gjorts. Servera gärna vid sidan av husmansrätter såsom falukorv, korv med mos, på korv med bröd, eller i hemmagjorda tunnbrödsrullar! Använd helt enkelt efter egna preferenser och njut av den goda smaken!

Gurksallad

Receptet – Så gör du:

Gurksallad

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en god, enkel och fräsch gurksallad som är riktigt god till exempelvis fisk, korv, mos, eller tunnbrödsrullar!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st till 2 st gurkor
  • ½ st gul lök
  • 1 knippe dill (eller 1 tsk torkad dill)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap (skånsk eller dijon)
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Hacka gurkan. Här kan man göra lite olika, jag gillar små bitar. Finhacka även rödlöken.
  • Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
  • Färdigt! Kyl övertäckt fram till servering.
  • Njut av din gurksallad!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Gurksallad

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar