I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gurksallad!
Detta är en god, enkel och fräsch gurksallad som är riktigt god till exempelvis fisk, korv, mos, eller tunnbrödsrullar!
Denna sallad är en god klassiker som är riktigt krämig och härlig. Att göra den själv gör att man vet exakt vad som finns i den, utan några konserveringsmedel. Man får också möjligheten att justera smakerna till precis så som man vill ha dem!
Allt med detta recept på gurksallad har som mål att vara riktigt gott och gå snabbt att göra! Jag hoppas att den uppskattas av er lika mycket som av oss.
När den är färdig, förvara den övertäckt i kylen, där den håller i några dagar efter att den gjorts. Servera gärna vid sidan av husmansrätter såsom falukorv, korv med mos, på korv med bröd, eller i hemmagjorda tunnbrödsrullar! Använd helt enkelt efter egna preferenser och njut av den goda smaken!
Receptet – Så gör du:
Gurksallad
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st till 2 st gurkor
- ½ st gul lök
- 1 knippe dill (eller 1 tsk torkad dill)
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk senap (skånsk eller dijon)
- salt efter smak
- peppar efter smak
Instruktioner
- Hacka gurkan. Här kan man göra lite olika, jag gillar små bitar. Finhacka även rödlöken.
- Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar.
- Färdigt! Kyl övertäckt fram till servering.
- Njut av din gurksallad!