I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gubbröra med äpple!
Här är ett enkelt recept på gubbröra med härligt äpple. En fin gubbröra är nära på ett måste till påskbordet, men är faktiskt lika gott året om!
När solen och våren med påsken, och sedan sommaren tittar fram, så kommer jag alltid på tankar att göra gubbröra med äpple. Det är så himla gott med ett härligt rågbröd tycker jag.
Jag älskar syrligheten som äpple tillför till receptet, och det blir inte svårare för att man har med lite äpple. Faktum är att detta recept blir färdigt på så lite som 15 minuter. Förutom äpple, klassisk matjes eller ansjovis, så innehåller denna röra klassiska basingredienser såsom kokt potatis, rödlök, hårdkokta ägg, dill och creme fraiche.
Salta och peppra efter smak för att sätta kryddningen som just du vill ha den. I övrigt anges alla steg mer i detalj i receptet som hittas här nedanför!
Kort sagt så älskar jag denna gubbröra med äpple och tycker den är riktigt värd att göra. Så enkel och så god. Testa gärna, så hoppas jag att ni ska gilla den lika mycket som jag själv och vi här hemma gör!
Receptet – Så gör du:
Gubbröra med äpple
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st matjessillfiléer eller ansjovis
- 1 st äpple, syrligt
- 2 st potatisar, kokta
- 1 st rödlök
- 2 st hårdkokta ägg
- 3 msk hackad gräslök
- 2 msk finhackad dill
- 1 dl creme fraiche
- 0,75 dl majonnäs
- salt efter smak
- peppar efter smak
Instruktioner
- Tärna filéerna, äpple, potatisarna, och äggen. Finhacka rödlöken.
- Blanda alla gubbrörans ingredienser i en större skål. Rör om.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Njut av din gubbröra med äpple!