I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gryta med butternutpumpa!
Denna läckra gryta med butternutpumpa är god när som helst på året! Massvis av goda smaker där butternutpumpan verkligen kommer till sin rätt!
Detta är en härlig gryta med butternutpumpa som jag gärna serverar med ett gott, nybakat bröd. Den är värmande, enkel, och riktigt härligt god.
Många associerar denna gryta till hösten men jag gillar att göra den året om. Härligt värmande och tröstande, vilket är riktigt gott.
Jag älskar denna gryta med butternutpumpa och tycker den är riktigt ljuvlig. Enkel, snabb och lyxig. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Gryta med butternutpumpa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg grytbitar, skuret i 2,5-cm kuber
- 1,2 kg butternutpumpa, skuren i 2,5-cm kuber
- 4 msk olivolja
- 2 st gula lökar, skalade och hackade
- 2 st vitlöksklyftor, hackade
- 2 tsk torkad rosmarin
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl vitt vin (valfritt)
- 1 dl hackade soltorkade tomater
- 10 dl vatten
- 3 st köttbuljongtärningar
- 4 msk färsk hackad bladpersilja till garnering
Instruktioner
- Värm 3 matskedar olivolja i en gryta på medelvärme. Tillsätt lök, vitlök, rosmarin och timjan och fräs tills löken är mjuk, cirka 2 minuter.
- Vänd nötkötttärningarna i salt och peppar och mjöl. Öka värmen till medelhög och lägg till nötköttet i grytan. Fräs tills nötköttet är brynt och gyllene runt kanterna, ca 5 minuter.
- Tillsätt vinet och lossa eventuella bitar i grytan. Tillsätt de soltorkade tomaterna och rör om. Tillsätt buljongtärningar och tillräckligt med vatten med för att precis täcka köttet.
- Koka upp grytan på hög värme, sänk sedan värmen till låg och låt sjuda under lock i 40 minuter. Tillsätt butternutpumpan och tillsätt ytterligare lite vatten.
- Koka upp igen, sänk värmen och låt sjuda i ytterligare 25 minuter eller tills bitarna av butternutpumpa är mjuka. Krydda grytan med ytterligare salt och peppar efter smak.
- Strö över den hackade persiljan vid servering. Servera gärna med ett gott, knaprigt bröd vid sidan av. Njut!