Grötpinnar utan ägg – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på grötpinnar utan ägg!

Gör snabbt och enkelt grötpinnar utan ägg i mikrovågsugnen med hjälp av detta recept. Goda och favoriter hos framförallt barn!

Ett annorlunda sätt att äta gröt på är att göra grötpinnar. Man behöver inte ha ägg i dem med detta recept, utan vi håller det enkelt, minimalistiskt och gott med detta härliga recept!

Faktum är att detta recept görs med bara tre enkla ingredienser, och på bara 5 minuter dessutom! Receptet i sig har bra några få enkla steg och färdigställs snabbt i mikrovågsugn!

Förvara eventuella rester i kylen, lufttätt, exempelvis i en burk med lock på. Receptet ger fyra stycken äggfria grötpinnar, men det är enkelt att exempelvis dubbla på det för att få ännu fler!

Jag älskar att göra dessa grötpinnar utan ägg och tycker de är riktigt trevliga. En god frukost eller ett mellanmål som verkligen får en att känna sig nöjd och belåten. Uppskattas av alla åldrar. Testa gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör!

Grötpinnar utan ägg

Receptet - Så gör du:

Grötpinnar utan ägg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör snabbt och enkelt grötpinnar utan ägg i mikrovågsugnen med hjälp av detta recept. Goda och favoriter hos framförallt barn!
Förberedelser 1 minute
Tillagning 2 minuter
Totalt 3 minuter
Portioner 4 grötpinnar

Ingredienser
 

  • 3 msk havregryn
  • 3 msk mjölk
  • ¼ st mosad banan

Instruktioner

  • Blanda dina havregryn med mjölk, och mosad banan. Blanda väl för att fördela bananen jämnt.
  • Lägg mikrovågssäkert bakplåtspapper i en mikrovågssäker form.
  • Häll i blandningen och klappa ner den med en gaffel.
  • Sätt den i mikrovågsugnen och tillaga i 40 sekunder. Tillaga sedan ytterligare 20 sekunder om havren inte har stelnat.
  • Lyft ur blocket med pappret och låt svalna innan du skär upp till pinnar.
  • Servera och njut!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Grötpinnar utan ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar