I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på grönpepparsås med dijonsenap!
Här är en härligt god och krämig grönpepparsås med dijonsenap. Perfekt till exempelvis kött eller fågel.
Dijonsenap i grönpepparsåsen ger en härlig smak som blir otroligt gott till exempelvis kött, kyckling eller anka. Ett tips är att om man lagar kött eller fågel så kan man använda skyn från tillagningen istället för kalvfonden i receptet. Potatis är också ljuvligt i kombination med denna grönpepparsås.
Om du är osäker på hur stark din grönpeppar är så börja med lite färre korn och smaka av, för att sedan eventuellt öka på med mer under tillagningen.
Kort sagt älskar jag denna grönpepparsås med dijonsenap, och kan verkligen rekommendera den. Så god, klassisk, och enkel. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Grönpepparsås med dijonsenap
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk grönpeppar i lag
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk kalvfond eller sky
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk soja (kinesisk, inte japansk)
- 1 msk konjak (valfritt)
Instruktioner
- Krossa grönpepparkornen. Är du osäker på hur starka de är, börja med att blanda i en mindre mängd i såsen till att börja med för att senare justera.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en liten kastrull och koka upp. Låt puttra i några minuter.
- Njut av din grönpepparsås med dijonsenap!
Mycket god sås! 5stjärnor från mig och min familj👍
Fyllig och smakrik