I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på LCHF-grönkålschips.
Dessa grönkålschips är genialiska LCHF-snacks som man kan anpassa efter egen smak med olika kryddor och tillbehör.
- Obs: Köp minst 400 g grönkål i butiken. När stjälkarna har tagits bort kommer du att ha cirka 200 g blad som används till att göra chipsen.
Har du någonsin testat ett recept på bakade grönkålschips förut? Jag är faktiskt lite besatt av dessa, och jag älskar inte ens grönkål så mycket. Konsistensen är lätt och luftig, med en distinkt crunch.
Den salta, syrliga smaken i dessa chips är min favorit. Men när du väl vet hur man gör grönkålschips (ingen dehydrator krävs!), kan du göra dem enkla eller med andra kryddor du gillar.
Jag ska förklara hur man bara gör dessa som grundläggande grönkålschips nedan, nu kör vi!
Smaskiga smaker att prova (frivilliga, du behöver annars inte smaksätta chipsen):
- Ostig: tillsätt 2 msk finriven parmesanost tillsammans med saltet precis innan gräddningen. Ändrar minimalt kolhydraterna.
- Tryffel: tillsätt smaksatta salter som tryffelsalt. Eller en droppe eller två tryffelolja kan läggas till olivoljan. Detta kommer inte att ändra nettokolhydratantalet.
- Chipotle: tillsätt en nypa mald chipotle med saltet. Detta kommer inte att ändra nettokolhydratantalet.
- Wasabi: tillsätt 1/8 tsk malet wasabipulver med saltet. Detta kommer inte att ändra nettokolhydratantalet.
Receptet - Så gör du:
Grönkålschips LCHF
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 200 g grönkål utan stjälkar (400 g med stjälkar)
- 1 msk extra virgin olivolja
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Värm ugnen till 125°C och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Ta bort bladen från stjälkarna på grönkålsstjälken genom att skära bort med en kökssax eller kniv. Riv löv i lagom stora bitar (de kommer att krympa i ugnen så bitarna bör vara cirka 7,5 cm långa, annars kommer du att få för små bitar) tvätta och torka sedan ordentligt på en handduk eller i en salladssnurra. Kassera stjälkarna.
- Blanda med olivolja för hand i en skål och arrangera sedan i ett enda lager, jämnt fördelat, på bakplåtarna och krydda med salt efter din smak.
- Sätt formarna i ugnen. Kontrollera efter 20 minuter för att se om bitarna är torkade och krispiga, om inte fortsätt att kontrollera med 5 minuters mellanrum. Förvara i en lufttät behållare upp till 1 vecka.