I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på grönkålsbiffar!
Dessa krispiga, läckra grönkålsbiffar är perfekta när du vill ha något gott och knaprigt. De är dessutom fyllda med härlig grönkål! Servera gärna med en yoghurtsås, samt ris eller potatis.
Häromdagen gjorde jag grönkålsbiffar och jag älskade hur krispiga och krispiga de stekta grönkålsbladen blev. Smakade gott och var perfekt som del av en lättare måltid.
Grönkål har varit en av mina favoritgrönsaker på sistone. Jag har grönkål i mina sallader, curryrätter, smoothies, till couscous, äggröra. Jag tycker att deras smak är bitter och grova konsistens ger en nyttig smak till recepten där de ingår!
Dessa läckra grönkålsbiffar är enkla att göra. Vissa grönsaksbiffar tenderar att lätt falla isär när du vänder dem, men dessa grönkålsbiffar är faktiskt rätt robusta.
Grönkålsbiffar kan vara både tillbehör, men också huvudrollen i vilken huvudrätt du kan tänka dig. Du kan servera dem med bacon eller kycklinglår, eller äta dem tillsammans med ris eller ugnsbakad potatis och en god yoghurtsås.
Dessa biffar är också bra med ett par pocherade ägg, för en välsmakande och mättande köttfri middag.
Jag får 8 stycken grönkålsbiffar med detta recept, men du kan göra dem större eller mindre om du vill!
Förvara rester
Dessa grönkålsbiffar är jättegoda kalla direkt ut ur kylen! Perfekt som mellanmål eller efter träningen.
Du kan förvara rester i kylen, i en försluten behållare, i cirka 4 dagar. Du kan också värma upp dem om du föredrar det, på mellanhög effekt i mikron.
Receptet – Så gör du:
Grönkålsbiffar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 250 g hackade grönkålsblad
- 4 st ägg
- 1 dl mjöl
- 0,5 dl riven parmesan
- 2 st krossade vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- ¼ tsk svartpeppar
- 0,5 dl finhackad salladslök
- 3 msk olivolja för stekning
Instruktioner
- Tillsätt ägg, mjöl, parmesan, vitlök, salt, svartpeppar och salladslöken i en matberedare eller bunke. Mixa snabbt och rör om för att blanda ingredienserna.
- Tillsätt grönkålen gradvis, ungefär en fjärdedel i taget, och blanda ihop.
- Värm hälften av olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Använd en 0,5 decilitersmått och släpp ner smeten till grönkålsbiffarna i oljan. Stek tills de är gyllenbruna, 4-5 minuter per sida.
- Njut av dina grönkålsbiffar!
Det behövs mer kryddor och kanske lite nötter eller frö.
De smakade väldigt “grönt”.
Jag får väl prova med det.
Goda biffar rakt igenom, mättande och goda och man känner sig mätt och belåten efteråt 👍
Roligt att det blev så bra Stefan!