I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på granskottsolja!
Granskottsolja är snabb och enkel att göra och smakar härligt av sötsalta toner från skogen. Blanda exempelvis med kokt potatis till fisken.
Denna olja är främst en färskvara, och bör göras nära inpå när den ska användas, men jag tycker rester håller i kylen i en lufttät burk i några veckor!
Riktigt gott är att blanda denna olja med sin kokta potatis, för att tillföra en fräsch smak av skogen till potatisen. Servera sedan som ett tillbehör till exempelvis fisk eller kött! Det blir riktigt gott med smaken av granskotten tycker jag!
I övrigt så är denna granskottsolja väldigt enkel och smidig att göra, och jag hoppas att ni ger den ett försök!
Om man själv eller ens vän inte har sin egna gran, kom ihåg att fråga markägaren om lov när du ska plocka granskott, enligt Allemansrätten!
Receptet – Så gör du:
Granskottsolja
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 dl av årets friska granskott
- 0,75 dl rapsolja
Instruktioner
- Avlägsna eventuella kvistar och dylikt från granskotten. Skölj sedan av granskotten.
- I en mixer eller i en bunke med hjälp av stavmixer, mixa oljan tillsammans med granskotten. Resultatet ska bli en slät blandning.
- Överför till en glasburk som kan förseglas och förvara i kylen.