Godaste tacopajen – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på godaste tacopajen!

Detta är den godaste tacopajen jag har lagat och som innehåller generöst av allt det goda man kan önska sig i en tacopaj. Enkel att göra och så himla värd att testa, för att göra om och om igen!

Otroligt vad god och enkel denna tacopaj blev efter att jag följde detta recept som jag fick av en vän. Jag kände direkt att jag var tvungen att dela med mig av detta då det var helt nytt för mig att blanda ner en burk tacosås i köttfärsen. Supergott och enkelt blev det!

Jag tycker detta är den godaste och enklaste tacopajen man kan göra. Passar bra på menyn när som helst i veckan och servera gärna med turkisk yoghurt eller gräddfil för en ännu godare tacopaj!

Jag älskar denna tacopaj och tycker verkligen den är värd att göra. Förvånansvärt god!

Godaste tacopajen

Receptet – Så gör du:

Godaste tacopajen

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är den godaste tacopajen jag har lagat och som innehåller generöst av allt det goda man kan önska sig i en tacopaj.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Pajdeg

  • 100 g rumsvarmt smör i tärningar
  • 140 g (2,25 dl) vetemjöl
  • 2 msk vatten

Tacofyllning

  • 500 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • ½ paket crème fraiche
  • 1 burk tacosås
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk majs
  • 1 st knippe vårlök

Topping

  • 150 g till 200 g lagrad riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius över- och undervärme. Knåda ihop ingredienserna till pajbotten och pressa ner den i pajformen.
  • Nagga små hål med en gaffel och förgrädda i 12-15 min.
  • Stek köttfärsen och tillsätt tacokrydda med vatten. Tillsätt crème fraiche och tacosås.
  • Blanda i grovhackad vårlök, paprika och majs. Lägg fyllningen i pajskalet och toppa med ost.
  • Grädda tacopajen på 200 grader Celsius i ca 15 minuter. Servera med sallad, crème fraiche ellegräddfil
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste tacopajen

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar