I denna artikel delar jag med mig av ett recept på vad som för mig är den godaste korvgrytan med potatis!
Så god i all sin enkelhet, perfekt till vardags och till lugna helgdagar. Inte jobbig att laga, och med sin krämiga konsistens och smakrika ingredienser är den här korvgrytan ett säkert kort som får hela familjen att säga “Mums!”.
Att hitta rätter som kombinerar enkelhet med fantastisk smak kan vara en utmaning, men denna korvgryta är verkligen en vinnare. Med några få ingredienser och minimalt med förberedelser kan du skapa en läcker och tillfredsställande måltid på ett kick.
Det bästa med detta recept är hur enkelt det är att laga. Med minimal förberedelse och bara en gryta att diska blir det inte bara en fest för smaklökarna utan även för den som lagar maten. Så varför inte prova detta recept till din nästa middag och ge dig själv och din familj den ultimata njutningen av den godaste korvgrytan med potatis!
Med massor av smakrika kryddor som paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, timjan och oregano, får grytan den där extra kicken som gör den så unik och oemotståndlig. Kombinationen av smakerna är helt enkelt magisk och kommer garanterat att få dina smaklökar att dansa av glädje.
Oavsett om du har en hektisk vardag eller vill njuta av en avslappnad helgmiddag, är denna korvgryta det perfekta valet. Den är så god i sin enkelhet och kommer snabbt att bli en favorit på middagsbordet. Här nedanför kommer receptet! Smaklig måltid önskar jag er alla!
Receptet – Så gör du:
Godaste korvgrytan med potatis
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g falukorv eller annan korv skivad
- 500 g potatis skuren i bitar
- 2 st morötter skurna i skivor
- 200 g rotselleri skuren i bitar
- 1 st purjolök skivad
- 1 st gul lök hackad
- 1 dl majs från burk eller färsk
- 400 g krossade tomater en burk
- 2 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Hetta upp olivolja i en stor gryta eller stekpanna över medelhög värme. Tillsätt skivad falukorv och stek den tills den får en fin gyllenbrun färg på båda sidor. Ta ut korven ur grytan och lägg den åt sidan.
- I samma gryta, tillsätt hackad gul lök och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt skurna potatisbitar, morötter och rotselleri i grytan. Rör om för att blanda grönsakerna med löken.
- Häll i tomatkross och vatten i grytan. Tillsätt även torkad timjan, oregano, basilika, paprikapulver, lökpulver och vitlökspulver. Rör om för att fördela kryddorna jämnt.
- Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt grytan sjuda under lock i cirka 20-25 minuter eller tills potatisen och grönsakerna är mjuka och genomkokta.
- Tillsätt skivad purjolök och majs i grytan och blanda väl. Låt grytan sjuda i ytterligare 5 minuter tills allt är varmt och genomvarmt.
- Smaka av med salt och svartpeppar efter behag.
- Färdigt! Servera denna fantastiska korvgryta med potatis i djupa tallrikar. Smaklig måltid!