Här kommer receptet på den godaste högreven i ugn som jag någonsin har ätit!
Detta är för mig den godaste högreven i ugn! Smaken blir otroligt gott och köttet blir så mört. Högreven förbereds väldigt enkelt och sedan gör ugnen resten av jobbet! Servera gärna med ugnsrostad potatis och broccoli eller en sallad!
I detta recept blir köttet otroligt mört och saftig, och görs med enkla kryddor och smaksättande ingredienser. Det är en perfekt lyxig rätt för lugna helgdagar eller vardagar när man har lite extra tid att vänta på serveringen!
Högreven tillagas i ugnen relativt snabbt, i cirka 3 timmar, där det blir mört och saftigt. Detta recept blir riktigt bra och går snabbare än de långsammare recepten på högrev som tar uppemot 9 timmar.
Jag gillar detta recept för att det är både enkelt att göra, och ger gott om tid till att förbereda eventuella tillbehör till rätten!
Jag tycker helt klart att detta recept är värt ett försök, och jag kan varmt rekommendera receptet. Testa på den kanske godaste högreven här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Godaste högreven i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g högrev utan ben
- 2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 st skivad schalottenlök
- 2 st hackade vitlöksklyftor
- 0,5 dl rödvin (valfritt, ersätt annars med samma mängd buljong)
- 0,5 dl kyckling- eller nötbuljong (eller vatten + tärning)
- 2 msk olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skiva schalottenlök, hackad vitlök, mät upp rödvin eller kycklingbuljong. Sätt åt sidan.
- Skölj av högreven med vatten och torka med hushållspapper. Krydda generöst med salt och peppar.
- Tillsätt olivolja i en gjutgärnsgryta, ugnssäker gjutjärnspanna eller annan typ av ugnssäker stekpanna. Ställ på medelhög värme på spisen. När kärlet är varmt men inte rykande hett, lägg till högreven och stek på båda sidor i cirka 6-8 minuter eller tills en fin gyllene ytterskorpa bildas. Motstå frestelsen att vända köttet för tidigt. Ta bort från kärlet och lägg på en ren tallrik.
- I samma kärl, tillsätt ytterligare matolja om det behövs, tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs i cirka 30 sekunder eller tills schalottenlöken blir genomskinlig. Avglaza stekpannan med rött vin och kycklingbuljong och värm i ca 4 minuter. Lägg tillbaka högreven i kärlet. Täck helt med ett ugnssäkert lock eller med aluminiumfolie och sätt in i ugnen vid 175°C.
- Låt hövreven lagas i ugnen i 3 timmar eller mer eftersom ugnstemperaturen kan variera. Efter tre timmar, om du enkelt kan separera eller strimla din högrev med en gaffel så är det klart. Men om ytterligare tid behövs, sätt tillbaka i ugnen tills köttet flagnar vid beröring av gaffel. Ta ut ur ugnen och plåten kärlet och låt vila på skärbräda i 10 minuter innan uppskärning.