I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste dadelbollarna!
Dessa är de godaste dadelbollarna enligt mig, med dadlar och nötter och sedan överdragna med strimlad kokos. Ett lättlagat sött och hälsosamt, och faktiskt också helt veganskt mellanmål!
Detta är helt enkelt de godaste dadelbollarna jag har smakat. De har fått sitt namn för att jag tycker att de är så härligt goda och fina, och saftiga och fina i konsistensen.
Jag älskar att ha dessa goda, veganska dadelbollar med massa nyttiga ingredienser i kylen hela veckan. Då tar jag lätt tag i en när jag är på språng och vill ha en snabb näringsrik tugga.
Du kan frysa dadelbollarna om du vill. Frys in dem på en plåt tills de är fasta. När de är frysta, överför dem till en fryssäker behållare eller påse. Du behöver sedan helt enkelt tina dem i kylen över natten när du vill äta dem!
Förvara annars i en lufttät behållare i kylen, de håller sig cirka 10-14 dagar i kylen!
Receptet - Så gör du:
Godaste dadelbollarna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 10 st till 12 st dadlar
- 5 dl pekannötter
- 1 nypa havssalt
- 0,5 dl riven kokos
Instruktioner
- Urkärna dadlarna och blötlägg dem helt i varmt vatten i 10 minuter tills de mjuknar.
- Lägg de urkärnade dadlarna och pekannötterna i skålen på en stor mixer eller matberedare. Mixa på hög effekt tills en tjock smet bildas och blandningen känns kladdig.
- Ta ca 1-2 matskedar av blandningen åt gången och använd händerna för att rulla till en boll. Om du har tid kan du låta dem stelna i kylen i 5 minuter.
- Rulla dadelbollarna i strimlad kokos, pressa försiktigt så att det fäster. Ger ca 12-14 st dadelbollar.
- Färdigt! Njut av de godaste dadelbollarna! Förvara i en lufttät behållare i kylen, de håller sig cirka 10-14 dagar i kylen.