I denna artikeln delar jag med mig av vad jag tycker är den godaste chokladsåsen!
Göra dina efterrätter ännu mer oemotståndliga! Denna lena och smakrika chokladsås är perfekt att ringla över glass, doppa frukt i eller använda som ett ljuvligt tillbehör till kakor och bakverk. Med bara några få ingredienser och några minuters tillagningstid kan du skapa en sås som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje.
För att börja, grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig skål. Värm vispgrädden i en kastrull tills den börjar bubbla runt kanterna, och häll sedan den varma grädden över den hackade chokladen. Låt blandningen stå i några minuter så att chokladen smälter helt.
Rör försiktigt om blandningen tills chokladen är helt smält och blandad med grädden. Tillsätt smöret och rör om tills det smälter helt och ger såsen en rik och krämig konsistens.
För att ge såsen en extra touch av sötma och smak, så blandar vi i ljus sirap och vaniljextrakt i chokladblandningen. En nypa salt hjälper till att framhäva den djupa chokladsmaken och balansera sötman.
Häll den varma chokladsåsen i en liten skål för servering och servera genast för bästa smakupplevelse. Ringla den över din favoritglass, doppa frukt eller bär i den, eller använd den som ett läckert tillbehör till dina bakverk och kakor.
Med detta enkla recept kan du skapa den mest ljuvliga chokladsåsen på nolltid. Så varför vänta? Testa gärna denna fantastiska chokladsås – receptet hittas här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Godaste chokladsåsen
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 100 g mörk choklad 70% kakaohalt, grovhackad
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk smör
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk vaniljextrakt valfritt
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Lägg den grovhackade mörka chokladen i en värmetålig skål. Värm vispgrädden i en kastrull på medelvärme tills den börjar bubbla runt kanterna. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och låt stå i 1-2 minuter för att chokladen ska smälta.
- Rör försiktigt om blandningen tills chokladen är helt smält och blandad med grädden. Tillsätt smöret och rör om tills det smälter helt.
- Rör i ljus sirap och vaniljextrakt (om du använder det) i chokladblandningen. Tillsätt även en nypa salt för att framhäva chokladens smak.
- Häll den varma chokladsåsen i en liten skål för servering. Servera genast för bästa smakupplevelse!
- Färdigt! Servera omedelbart och njut av den rika och krämiga chokladsåsen!