I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på godaste cheesecaken!
Jag älskar det här receptet på vad jag tycker är den godaste cheesecaken. Jag har gjort det så många gånger, och det här receptet sviker mig aldrig.
Nu när jag ska göra vad som enligt mig är den godaste cheesecaken så tänkte jag att jag delar med mig av receptet! Riktigt krämig och läcker, och enkel att göra.
Kort sagt så älskar jag detta recept på den godaste cheesecaken och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna nedan!
Receptet – Så gör du:
Godaste cheesecaken
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl smulade digestive-kex
- 75 g smör, smält
- 0,5 dl strösocker
Topping
- 400 g (ca 2 paket) färskost, exempelvis Philadelphia
- 2 st ägg, rumstempererade
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljextrakt
- 1 nypa salt
- 2,5 dl gräddfil
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en skål, kombinera digestivekex-smulorna, smör och strösocker. Tryck ut degen i en 20 centimeters springform och 2,5 cm upp längs sidorna. Ställ in i kylen så länge.
- Vispa rumstempererad färskost och ägg i en skål på medelhastighet i 1 minut. Tillsätt 0,8 dl strösocker, 1 tsk vaniljextrakt och salt. Fortsätt vispa tills det är väl blandat, ca 1 minut. Tillsätt ovanpå skorpan i springformen.
- Placera springformen på en bakplåt, och grädda i mitten av ugnen på 175°C i 35 minuter.
- Ta ut och låt valna i 10 minuter. Under tiden, kombinera gräddfil och resterande 0,8 dl socker och 1 tsk vaniljextrakt i en liten skål. Bred på din topping på kakan i springformen.
- Grädda din cheesecake på samma sätt som tidigare i 10 minuter.
- Låt svalna helt på galler, och kyl sedan i 3 timmar eller över natten i kylen.
- Färdigt! Njut av den godaste cheesecaken!