I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfria våfflor med ägg!
Här är ett riktigt bra recept på glutenfria våfflor med ägg som går snabbt och enkelt att göra och som blir härligt frasiga och fina.
Glutenfria våfflor med ägg är en maträtt som är gjord på en smet av ägg, mjölk, smör, och bakpulver, som tillagas i en våffeljärn tills de blir gyllenbruna och krispiga. Dessa våfflor är glutenfria, vilket gör dem lämpliga för personer med glutenintolerans.
Glutenfria våfflor med ägg kan vara goda att äta till frukost, lunch eller middag, eller som en lätt mellanmålsrätt. Det är så otroligt gott med våfflor och min favorit är att servera dem tillsammans med drottningsylt och grädde. Servera våfflorna tillsammans med lite sylt, grädde eller frukt, och njut av en god och glutenfri måltid.
Med dessa glutenfria våfflor med ägg kan man givetvis välja sina egna favorittillbehör, det blir hur bra som helst! Jag älskar dessa glutenfria våfflor med ägg och tycker de är riktigt värda att göra. Testa gärna med receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Glutenfria våfflor med ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl majsstärkelse/maizena
- 3 dl mjölk
- 2 st ägg
- 75 g smör
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Smält smöret och ta bort från värmen så fort det smält.
- Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt mjölk och vispa för att blanda in den.
- Tillsätt äggen ett åt gången och vispa efter varje ägg. Tillsätt smöret och vispa så det precis blandas och blir en enhetlig smet.
- Grädda i våffeljärn och njut sedan av dina glutenfria våfflor med ägg!
Härligt frasiga! Jag bytte ut lite tog 0,5 dl havremjöl och 1 dl glutenfritt Lailas ! Resten majs
Väldigt goda och lätta att grädda i våffeljärnet.