I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria plättar!
Här är ett enkelt recept på glutenfria plättar. Servera med dina favorittillbehör, oavsett om det är vispgrädde, sylt, hasselnötskräm, keso och gräddfil, och så vidare!
Jag älskar plättar och det är enkelt att göra dem glutenfria med detta härliga recept. Vare sig det handlar om en frukost, en brunch, en lunch eller ett mellanmål, så tycker jag verkligen att de blir magiskt goda och bra.
Servera gärna med grädde och sylt, eller gör tillbehören mer salta med exempelvis keso och gräddfil. Man kan tänka att det som vanligtvis passar till pannkakor, också passar till dessa plättar.
Eventuella rester förvaras övertäckt i kylen, exempelvis i en lufttät låda eller i en skål övertäckt med plastfolie. Väl i kylen så håller de i några dagar, och kan ätas både kalla eller värmas upp i exempelvis mikrovågsugn.
Kort sagt så är dessa helt glutenfria plättar riktigt goda. De görs med vanliga standardingredienser som de allra flesta redan har hemma i kylen och skafferiet, och de tar bara 20 minuter att slänga ihop. Så värda att göra helt enkelt. Jag rekommenderar dem starkt, här nedanför kommer receptet!
Receptet – Så gör du:
Glutenfria plättar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl glutenfri mjölmix
- ¼ tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- smör till stekning
Instruktioner
- Rör om mjölmix och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under vispning. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Tillsätt sedan andra hälften av mjölken och vispa ihop allt.
- Låt stå i 15 minuter.
- Pensla smör i ett plattjärn eller stekpanna och stek plättarna.