Glutenfria pizzabullar – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på glutenfria pizzabullar!

För alla som älskar pizzans oemotståndliga smaker men behöver undvika gluten, är dessa pizzabullar en fantastisk lösning. De är enkla att göra, fulla av smak och perfekta för både vardagsmys och festliga tillfällen. Följ detta recept och njut av mjuka, saftiga bullar fyllda med tomat, skinka och ost.

Att baka glutenfritt kan ibland kännas utmanande, men med rätt ingredienser och tillvägagångssätt blir resultatet minst lika gott. Den glutenfria smördegen gör receptet väldigt enkelt.

Fyllningen ger bullarna en härlig smakexplosion som tillfredsställer alla smaklökar. Oavsett om du är nybörjare i köket eller en erfaren hemmabagare, kommer detta recept att bli en favorit.

Förvara i kylen. Där håller de sig goda i upp till 4 dagar. Ett magiskt mellanmål eller frukostalternativ!

Här nedanför kommer receptet på dessa glutenfria pizzabullar! Smaklig spis!

Glutenfria pizzabullar

Receptet – Så gör du:

Glutenfria pizzabullar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Helt glutenfria. Njut av dessa läckra och mjuka pizzabullar, perfekta för både mellanmål och festligheter, med en smakrik fyllning av tomat, skinka och ost!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 bullar

Ingredienser
 

Deg

  • 1 st paket glutenfri smördeg 250 g

Fyllning

  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl riven ost gärna mozzarella
  • 100 g skinka strimlad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • ½ tsk vitlökspulver
  • Salt och peppar efter smak

Pensling och topping

  • 1 st ägg uppvispat
  • Lite extra riven ost
  • Sesamfrön valfritt

Instruktioner

  • Blanda de krossade tomaterna med oregano, basilika, vitlökspulver, salt och peppar.
  • Strimla skinkan och riv osten om det inte redan är gjort.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Kavla ut degen på plan yta till en rektangel (om den inte redan är en rektangel), ca 1 cm tjock.
  • Bred ut tomatsåsen över hela degen. Strö över skinka och riven ost.
  • Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Skär rullen i ca 12 lika stora bitar.
  • Lägg bitarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper, med snittytan uppåt.
  • Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Strö över lite extra riven ost och sesamfrön om så önskas.
  • Baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter, eller tills bullarna är gyllenbruna och genomgräddade.
  • Färdigt!Låt pizzabullarna svalna något innan servering. De är goda både varma och kalla.
Måltid Huvudrätt, Pizza
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria pizzabullar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar