I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfria mandelmusslor, som blir alldeles ljuvliga och fina!
Glutenfria mandelmusslor är ett fantastiskt glutenfritt alternativ och jag tycker de faktiskt blir godare jämfört med andra mandelmusslor! Dessa små och söta bakverk innehåller mandelmjöl istället för vetemjöl, vilket ger dem en ljuvlig mandelsmak och en härlig konsistens.
Receptet är enkelt och snabbt att baka. Detta gör att bakningen av dessa små läckerheter går snabbt och smidigt.
Vad kan man göra med dem då? Jo, mandelmusslor passar utmärkt till eftermiddagsfikat eller när du vill bjuda på något sött och gott. De är små och lätta att ta med sig, så du kan lätt ha dem med dig i en liten påse eller burk.
Fyll exempelvis med lite lättvispad grädde och marmelad, och servera dem med en kopp kaffe eller te och njut av deras goda smak.
Om du gillar mandel kommer du att älska dessa små bakverk. Följ bara stegen nedan och du kommer att ha de mest utsökta små bakverken på nolltid. Mycket nöje och en fin bakning önskar jag er alla, det kommer dofta ljuvligt av mandel!
Receptet – Så gör du:
Glutenfria mandelmusslor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 200 g smör, rumstempererat
- 2 dl mandelmjöl
- 4 dl glutenfri mjölmix (t.ex. Semper fin mix)
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st äggulor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt mandelmjöl, glutenfri mjölmix och vaniljsocker. Blanda väl.
- Tillsätt äggulan och arbeta degen samman.
- Kavla ut degen tunt och skär ut rundlar med hjälp av en kakform.
- Placera kakorna i smorda mandelmussleformar och nagga botten med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter eller tills kakorna fått fin färg.
- Ta ut formarna och låt dem svalna innan du försiktigt lossar kakorna från formarna.