I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria dumplings!
Detta är ett riktigt bra sätt att göra glutenfria dumplings, som gärna serveras med ris eller någon typ av wok!
Dessa glutenfria dumplings kan göra med vilken valfri fyllning som helst. Ett tips om man skulle få fyllning över är att helt enkelt bara steka på fyllningen i en panna och servera med exempelvis ris! Det blir en ljuvlig rätt i sig.
Förvara eventuella rester i kylen. Dessa glutenfria dumplings är dessutom frysvänliga och kan frysas in i en frysvänlig behållare eller fryspåse. Här kommer receptet!
Receptet - Så gör du:
Glutenfria dumplings
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl potatisstärkelse
- 0,5 dl tapiokamjöl/tapiokastärkelse
- 1 tsk salt
- 1,5 dl kokande varmt vatten
- 1,5 tsk rapsolja
- valfri glutenfri dumplingfyllning
Instruktioner
- Blanda potatisstärkelse, tapiokamjöl och salt i en skål.
- Blanda ner kokande varmt vatten ned i blandningen i skålen och rör om till en deg. Ringla över oljan och blanda in i degen, knåda till med händerna.
- Kavla ut degen på en plan yta, att mjöla behövs inte, och stansa ut runda degskivor med exempelvis en mugg.
- Lägg på fyllning på varje degskiva, och vik ihop och nyp till kanten för att täta dumplingen.
- Stek dina dumplings i en panna med olja i ungefär 1 minut. Tillsätt sedan en aning vatten till att pannan så den fylls upp cirka ½ cm upp längs kanten. Koka under lock tills allt vatten har försvunnit, vilket tar cirka 5 minuter.