Glutenfria drömmar – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria drömmar!

Här är ett snabbt, enkelt och riktigt gott recept på glutenfria drömmar. Drömmarna blir ljuvligt härliga och får en riktigt fin konsistens, precis som de ska vara!

Drömmar heter drömmar av en anledning, kan jag tro! De blir så drömmigt goda och spröda och passar till alla tillfällen. Detta är en av mina absoluta favoritkakor.

Jag älskar att ta en glutenfri drömkaka till kaffet eller théet. Perfekt för kafferep. Kort sagt älskar jag dessa glutenfria drömmar.

Detta recept på glutenfria drömmar är riktigt bra och jag kan varmt rekommendera det. Testa gärna efter receptet nedan!

Glutenfria drömmar

Receptet - Så gör du:

Glutenfria drömmar

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett snabbt, enkelt och riktigt gott recept på glutenfria drömmar. Drömmarna blir ljuvligt härliga och får en riktigt fin konsistens, precis som de ska vara!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 kakor

Ingredienser
 

  • 75 g smör, rumstempererat
  • 2,25 dl strösocker
  • 0,75 dl rapsolja
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 2,75 dl (175 g) glutenfri mix

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Vispa rumstempererat smör och strösocker poröst, med elvisp blir det enklast. Rör sedan ner rapsoljan.
  • Blanda vaniljsocker, hjorthornssalt och glutenfri mix i en separat skål och tillsätt sedan till smörblandningen. Nyp ihop degen med fingrarna. Forma degen till små bollar som placeras med några centimeters mellanrum på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen på 150°C i cirka 17-20 min. Titta till dem sista 5 minuterna så de inte blir för gräddade och för gyllenbruna.
  • Låt kakorna kallna på plåten. Njut sedan av dina glutenfria drömmar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria drömmar

3 Kommentarer

  1. Mina flyter bara ut. Vad gör jag för fel då? Vad för mjöl använder ni? Tycker generellt det är svårt att lyckas med glutenfritt.

    • Drömmarna blir normalt något lägre än med vanligt mjöl, men det blir nästan alltid en sagolik konsistens.
      När du gjort kulorna så låt de stå i frysen en kvart innan du kör in dom i ugnen så blir det bättre.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar