I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria bondkakor!
Lär dig hur du enkelt gör glutenfria bondkakor med detta recept! Bondkakor är en klassisk kaka som passar utmärkt till kaffet eller saften. Älskas och uppskattas av alla, med härlig smak av mandel.
Glutenfria bondkakor är en väldigt enkla att göra och faktiskt väldigt roliga. Jag älskar att skära upp degrullarna till kakor. Denna glutenfria version av bondkakor tummar verkligen inte på smak eller konsistens, de blir jättegoda!
Jag älskar verkligen att baka småkakor och speciellt klassikarna. Bondkakor har säkert bakats i över hundra år, men är fortfarande lika goda varje gång.
Kort sagt så tycker jag verkligen om dessa glutenfria bondkakor, och de är helt klart värda att göra enligt mig!
Receptet – Så gör du:
Glutenfria bondkakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 150 g smör eller margarin, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 4 dl Finax röda glutenfria mjölmix
- 1 dl skållad sötmandel, hackad
Instruktioner
- Skålla din mandel om den inte redan är skållad: koka upp några deciliter vatten och tillsätt mandlarna. Låt koka i 1 minut innan du häller av dem i ett durkslag. Skala mandlarna och hacka fint.
- I en skål eller bunke, rör samman smör/margarin, strösocker och sirap till en porös blandning.
- Tillsätt den hackade sötmandeln och den glutenfria mjölmixen.
- Dela degen i två lika stora delar, och rulla på en ren, plan arbetsyta till rullar som är cirka 3 centimeter i diameter.
- Ställ in rullarna i kylen i 1 timme.
- Förvärm ugnen till 200ºC. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspappret.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i cirka 10-12 minuter.
- Njut av dina glutenfria bondkakor!
Super goda. Lade till lite hackad choklad.