Glutenfria bondkakor – Recept

4.7/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria bondkakor!

Lär dig hur du enkelt gör glutenfria bondkakor med detta recept! Bondkakor är en klassisk kaka som passar utmärkt till kaffet eller saften. Älskas och uppskattas av alla, med härlig smak av mandel.

Glutenfria bondkakor är en väldigt enkla att göra och faktiskt väldigt roliga. Jag älskar att skära upp degrullarna till kakor. Denna glutenfria version av bondkakor tummar verkligen inte på smak eller konsistens, de blir jättegoda!

Jag älskar verkligen att baka småkakor och speciellt klassikarna. Bondkakor har säkert bakats i över hundra år, men är fortfarande lika goda varje gång.

Kort sagt så tycker jag verkligen om dessa glutenfria bondkakor, och de är helt klart värda att göra enligt mig!

Glutenfria bondkakor

Receptet – Så gör du:

Glutenfria bondkakor

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lär dig hur du enkelt gör glutenfria bondkakor med detta recept! Bondkakor är en klassisk kaka som passar utmärkt till kaffet eller saften. Älskas och uppskattas av alla, med härlig smak av mandel.
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 40 kakor

Ingredienser
 

  • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 dl Finax röda glutenfria mjölmix
  • 1 dl skållad sötmandel, hackad

Instruktioner

  • Skålla din mandel om den inte redan är skållad: koka upp några deciliter vatten och tillsätt mandlarna. Låt koka i 1 minut innan du häller av dem i ett durkslag. Skala mandlarna och hacka fint.
  • I en skål eller bunke, rör samman smör/margarin, strösocker och sirap till en porös blandning.
  • Tillsätt den hackade sötmandeln och den glutenfria mjölmixen.
  • Dela degen i två lika stora delar, och rulla på en ren, plan arbetsyta till rullar som är cirka 3 centimeter i diameter.
  • Ställ in rullarna i kylen i 1 timme.
  • Förvärm ugnen till 200ºC. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspappret.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i cirka 10-12 minuter.
  • Njut av dina glutenfria bondkakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfria bondkakor

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar