I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfria biscotti!
Detta är ljuvligt goda glutenfria biscotti med mandel. Jag älskar att ställa fram dessa biscotti i en fin glasburk, det blir då både gott och vackert!
Glutenfri mandelbiscotti fyllda med hackad mandel, gräddad tills den är gyllenbrun och perfekt att äta med en god kopp te eller en stor kopp kaffe.
Ordet “biscotti” på italienska betyder ungefär “tillagad två gånger”, och det är i grunden kärnan i receptet. Vi gräddar våra biscotti två gånger.
Om du gillar krispiga kakor är dessa glutenfria mandelbiscotti bara för dig, och du kommer att vilja mumsa på dem när helst du kan!
Jag älskar dessa glutenfria biscotti och rekommenderar dem starkt. Goda och enkla att göra.
Receptet – Så gör du:
Glutenfria biscotti
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 100 g smör, rumstempererat
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl grovhackad sötmandel
- 4 dl glutenfri mjölmix
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
- I en bunke, vispa rumstempererat smör och strösocker ljust och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa.
- I en annan skål, blanda bakpulver, vaniljsocker, och mjölmix, och blanda sedan ner i ägg- och smörsmeten. Blanda väl.
- Tillsätt nu den grovhackade sötmandeln och blanda på nytt.
- Förbered en plåt med bakplåtspapper och forma två längder av smeten ovanpå plåten. Platta till lätt.
- Grädda i mitten av ugnen på 200 grader Celsius i 15 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du skär up längderna i sneda centimeterbreda biscotti.
- Sänk nu ugnsvärmen till 125 grader Celsius. Grädda på nytt i ungefär 30 minuter tills det blivit helt torrt.
- Förvara i en lufttät burk när det svalnat, njut av dina glutenfria biskotti!
Snabbt, enkelt o goda. Jag blandade oxå i stött kardemumma ❤️
Snabbt å enkelt.