Glutenfri toscakaka – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri toscakaka!

Denna glutenfria toscakaka är enkel, god och snabb att göra, och blir snabbt en favorit till fikat. Med en saftig kaka och en riktigt god toscaglasyr kan det inte bli bättre! Servera gärna med vispgrädde.

Detta recept på glutenfri toscakaka ger en riktigt god kaka, som jag också tycker är rolig att baka. Toscakaka är en klassiker, och denna glutenfria version erbjuder en riktigt saftig, söt, och utsökt fika!

Att bjuda på denna oemotståndliga glutenfria toscakaka när man exempelvis får gäster är en riktigt bra idé, då den verkligen imponerat på alla som jag har bjudit den på.

Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri toscakaka och tycker den är riktigt trevlig. Så snabb, god, och värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Glutenfri toscakaka

Receptet – Så gör du:

Glutenfri toscakaka

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna glutenfria toscakaka är enkel, god och snabb att göra, och blir snabbt en favorit till fikat. Med en saftig kaka och en riktigt god toscaglasyr kan det inte bli bättre! Servera gärna med vispgrädde.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 8 portioner

Utrustning

Ingredienser
 

Kakan

  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 dl havredryck eller mandelmjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl rapsolja

Toscaglasyr

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 50 g mandelspån

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Blanda torra ingredienser. Tillsätt sirap, havredryck/mandelmjölk och rapsolja.
  • Klä en form med avtagbara kanter med bakplåtspapper.
  • Häll kaksmeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 200°C i 15 minuter. Under tiden, fortsätt genast med toscaglasyren.

Toscaglasyr

  • Blanda alla toscaglasyrens ingredienser i en stekpanna. Låt puttra på medelvärme i ungefär 10 minuter under omrörning, tills den tjocknat och är gyllene.
  • Ta ut kakan ur ugnen och fördela toscaglasyren jämnt ovanpå kakan. Grädda sedan kakan i ugnen på nytt i ytterligare 15 minuter.
  • Ta ut kakan ur ugnen. Låt svalna i formen en stund innan kanterna tas av.
  • Njut av din glutenfria toscakaka, gärna med vispgrädde!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri toscakaka

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar