I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glutenfri toscakaka!
Denna glutenfria toscakaka är enkel, god och snabb att göra, och blir snabbt en favorit till fikat. Med en saftig kaka och en riktigt god toscaglasyr kan det inte bli bättre! Servera gärna med vispgrädde.
Detta recept på glutenfri toscakaka ger en riktigt god kaka, som jag också tycker är rolig att baka. Toscakaka är en klassiker, och denna glutenfria version erbjuder en riktigt saftig, söt, och utsökt fika!
Att bjuda på denna oemotståndliga glutenfria toscakaka när man exempelvis får gäster är en riktigt bra idé, då den verkligen imponerat på alla som jag har bjudit den på.
Kort sagt så älskar jag detta recept på glutenfri toscakaka och tycker den är riktigt trevlig. Så snabb, god, och värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Glutenfri toscakaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
Kakan
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 st liten nypa salt
- 1 dl havredryck eller mandelmjölk
- 1 dl ljus sirap
- 1 dl rapsolja
Toscaglasyr
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 1 nypa salt
- 50 g mandelspån
Instruktioner
Kakan
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda torra ingredienser. Tillsätt sirap, havredryck/mandelmjölk och rapsolja.
- Klä en form med avtagbara kanter med bakplåtspapper.
- Häll kaksmeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 200°C i 15 minuter. Under tiden, fortsätt genast med toscaglasyren.
Toscaglasyr
- Blanda alla toscaglasyrens ingredienser i en stekpanna. Låt puttra på medelvärme i ungefär 10 minuter under omrörning, tills den tjocknat och är gyllene.
- Ta ut kakan ur ugnen och fördela toscaglasyren jämnt ovanpå kakan. Grädda sedan kakan i ugnen på nytt i ytterligare 15 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen. Låt svalna i formen en stund innan kanterna tas av.
- Njut av din glutenfria toscakaka, gärna med vispgrädde!
Jättegod och saftig kaka
Tack! Vad glad jag blir!