Glutenfri frityrsmet är ett mångsidigt recept som ger en perfekt krispig yta till olika maträtter, helt utan gluten.
Med enkelhet och få ingredienser så kan du med detta recept skapa en läcker frityrsmet som kommer att imponera på dina smaklökar, snabbt och enkelt!
De glutenfria ingredienserna i denna frityrsmet, såsom majsmjöl och potatismjöl, ger en härlig krispighet utan att kompromissa med smaken.
Efter att smeten har vilat i cirka 10-15 minuter för att tjockna något, är det dags att fritera. Uppvärm oljan till 175-180°C i en kastrull eller fritös. Doppa sedan det som ska friteras i smeten och låt överflödig smet rinna av innan du lägger det försiktigt i den heta oljan. Fritera tills det är gyllenbrunt och genomstekt, vilket vanligtvis tar cirka 2-5 minuter beroende på storlek och typ av mat.
När det friterade är klart, lyft försiktigt upp det och låt det rinna av på hushållspapper innan servering. Denna glutenfria frityrsmet är perfekt för att skapa smaskiga favoriter som friterad kyckling, fisk, grönsaker eller till och med ost.
Oavsett om det är en huvudrätt eller till att göra ett tillbehör eller efterrätt, kommer denna glutenfria frityrsmet att vara ett välkommet tillskott till ditt receptregister. Med dess enkla tillagning och utsökta resultat kommer den säkert att bli en favorit vid middagsbordet för både glutenfria och icke-glutenfria gäster.
Receptet – Så gör du:
Glutenfri frityrsmet
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 ½ dl majsmjöl
- ½ dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 1 dl mjölk eller vatten
- Salt och peppar efter smak
- Eventuellt andra kryddor eller örter efter önskemål
Instruktioner
- Blanda majsmjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
- Tillsätt ägget och mjölken (eller vattnet) till mjölblandningen och vispa ihop till en jämn smet.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt andra kryddor eller örter.
- Låt smeten vila i cirka 10-15 minuter för att tjockna något.
- Värm upp oljan i en kastrull eller fritös till 175-180°C.
- Doppa det som ska friteras i smeten och låt överflödig smet rinna av innan du lägger det försiktigt i den heta oljan.
- Fritera tills det är gyllenbrunt och genomstekt, cirka 2-5 minuter beroende på storlek och typ av mat.
- Lyft upp det friterade och låt det rinna av på hushållspapper innan servering.