Glutenfri fläskpannkaka – Recept

4.5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på glutenfri fläskpannkaka!

Alla ska kunna njuta av en god fläskpannkaka, även de som inte vill eller kan äta gluten.

Denna fläskpannkaka är enkel att tillaga och smakar perfekt som en god husmanskostsmiddag alla dagar i veckan.

Att göra denna glutenfria fläskpannkaka är väldigt enkelt. Man blandar ingredienserna till en slät smet och tillsätter fläsket (eller baconet), och sedan för man ut det i en ugnsform som man har in i ugnen! Kan husmanskost bli enklare? Troligen inte!

Det som gör den glutenfri är att vi använder ett glutenfritt mjöl.

Serveras med fördel tillsammans med lingon och en god sallad! Så här gör man!

Glutenfri fläskpannkaka

Receptet – Så gör du:

Glutenfri fläskpannkaka

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel delar jag med mig av mitt bästa recept på glutenfri fläskpannkaka!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 300 g tärnat fläsk eller bacon
  • 4,5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 2,75 dl Finax glutenfri mjölblandning
  • 1 tsk bakpulver
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Stek det strimlade eller tärnade fläsket.
  • Häll det glutenfria mjölet i en skål, och blanda till en smet tillsammans med bakpulvret och hälften av mjölken. Addera sedan den andra halvan av mjölk tillsammans med salt och peppar efter smak.
  • Tillsätt äggen och vispa till en slät smet.
  • Tillsätt fläsket i smeten och häll ut i en ugnsform.
  • Grädda i ugnen i cirka 35-40 minuter.
  • Servera gärna den glutenfria fläskpannkakan med lingon och en god sallad.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glutenfri fläskpannkaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar