I denna artikel ger jag mitt bästa recept på glutenfri brunsås!
Här är ett enkelt och klassiskt recept på glutenfri brunsås som bara kräver några enkla ingredienser.
Detta recept på glutenfri brunsås går enkelt och snabbt att göra. Det tar bara ungefär 10 minuter.
Såsen smakar perfekt till exempelis svensk husmanskost, och passar bra med kokt potatis som är en klassisk smakkombination ihop med denna typ av sås!
Jag älskar att servera denna brunsås tillsammans med glutenfria köttbullar, köttfärslimpa, järpar och såklart kokt potatis och gärna lingonsylt!
Den går bra att förvara lufttätt eller övertäckt med plastfolie i kylen i ungefär fyra dagar efter tillagning. Ofta äts den upp innan dess för att den är så god. Passar dessutom riktigt bra i matlådor.
Vare sig smaken eller konsistensen påverkas av det faktum att såsen är glutenfri!
Jag älskar detta recept på glutenfri brunsås och tycker den är väldigt enkel att göra! Så värd!
Receptet – Så gör du:
Glutenfri brunsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 msk ox- eller kalvbuljong, glutenfri
- 3 dl grädde
- 1 msk majsstärkelse
- salt och vitpeppar
Instruktioner
- Häll ox- eller kalvbuljong och grädde i en kastrull.
- Rör om, och koka upp innehållet i kastrullen. Rör ut majsstärkelse i ett glas med någon matsked vatten för att undvika klumpar, och tillsätt sedan majsstärkelsen till kastrullen. Rör om.
- Koka till bra tjocklek på brunsåsen, tillsätt lite mer grädde om den blir för tjock.
- Krydda med salt och vitpeppar och smaka av.
Galet god, hjälp vad glad jag blir 👍