Glasskräm – Recept

4.9/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glasskräm!

Glasskräm är en klassisk och väldigt snabbt tårtfyllning eller spritsfyllning, med härlig krämighet och gräddighet, med en smak av vanilj! Klassisk och snabb och enkel att göra, och förgyller vilket bakverk som helst!

Denna glasskräm är en fantastisk vaniljfyllning till alla typer av tårtor. Förutom att använda denna glasskräm som fyllning i tårta så går den också väldigt bra att tillsätta i en spritspåse, för att spritsa på tårtor men även exempelvis cupcakes!

Glasskräm hittar man i många bakverk, och det är en enkel och snabb tårtfyllning som går väl ihop med de flesta andra ingredienserna i ett bakverk. Den mjuka, lena smaken av vanilj uppskattas av alla.

Du kan göra glasskrämen i förväg och förvara i kylen, helst samma dag, eller dagen innan du ska baka.

Kort sagt så är vaniljkräm en av mina favoritfyllningar till tårtor, och den är så enkel och snabb att göra!

Glasskräm

Receptet – Så gör du:

Glasskräm

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Glasskräm är en klassisk och väldigt snabbt tårtfyllning eller spritsfyllning, med härlig krämighet och gräddighet, med en smak av vanilj! Klassisk och snabb och enkel att göra, och förgyller vilket bakverk som helst!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl kall mjölk
  • 5 msk marsanpulver (exempelvis Ekströms)

Instruktioner

  • Tillsätt marsanpulvret till den kalla mjölken och vispa så det blandas. Låt blandningen stå för att tjockna till sig. Under tiden, vispa grädden, gärna med elvisp. 
  • Blanda varsamt ned grädden i vaniljkrämen.
  • Då var det klart! Njut av din härliga glasskräm!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glasskräm

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar