I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på glasskräm!
Glasskräm är en klassisk och väldigt snabbt tårtfyllning eller spritsfyllning, med härlig krämighet och gräddighet, med en smak av vanilj! Klassisk och snabb och enkel att göra, och förgyller vilket bakverk som helst!
Denna glasskräm är en fantastisk vaniljfyllning till alla typer av tårtor. Förutom att använda denna glasskräm som fyllning i tårta så går den också väldigt bra att tillsätta i en spritspåse, för att spritsa på tårtor men även exempelvis cupcakes!
Glasskräm hittar man i många bakverk, och det är en enkel och snabb tårtfyllning som går väl ihop med de flesta andra ingredienserna i ett bakverk. Den mjuka, lena smaken av vanilj uppskattas av alla.
Du kan göra glasskrämen i förväg och förvara i kylen, helst samma dag, eller dagen innan du ska baka.
Kort sagt så är vaniljkräm en av mina favoritfyllningar till tårtor, och den är så enkel och snabb att göra!
Receptet – Så gör du:
Glasskräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl kall mjölk
- 5 msk marsanpulver (exempelvis Ekströms)
Instruktioner
- Tillsätt marsanpulvret till den kalla mjölken och vispa så det blandas. Låt blandningen stå för att tjockna till sig. Under tiden, vispa grädden, gärna med elvisp.
- Blanda varsamt ned grädden i vaniljkrämen.
- Då var det klart! Njut av din härliga glasskräm!