I denna artikel ger jag mitt bästa recept på gammaldags sockerkaka!
Gör en riktigt god och fin gammaldags sockerkaka snabbt och enkelt med detta recept!
Denna gammaldags sockerkaka är enligt ett klassiskt recept och passar utmärkt till alla typer av fika. Med skalet från citron ges en fräsch och inte alltför söt smak av citrus, som går riktigt bra ihop med den lätt söta socker- och vaniljsmaken.
Jag älskar att ta en bit gammaldags sockerkaka till fikat och tycker kort och gott att detta recept är riktigt bra. Testa det receptet med anvisningar nedan!
Receptet – Så gör du:
Gammaldags sockerkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st ägg
- 2,25 dl strösocker
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl creme fraiche
- citronskal från 1 citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- I en bunke, vispa ägg och socker ljust och poröst, en elvisp hjälper.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker i en separat skål.
- Tillsätt vetemjölsblandningen till äggblandningen.
- Häll kokande vatten över citronen (för att få bort kemikalier) och riv skalet.
- Vänd ner creme fraiche och citronskal i smeten.
- Smörj och bröa en sockerkaksform och tillsätt smeten.
- Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 40 minuter på 180°C.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett fat.
- Låt svalna helt under formen.
- Njut av din gammaldags sockerkaka!