Gammaldags makaronipudding – Recept

4.8/5 baserat på 18 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags makaronipudding!

Gör en gammaldags makaronipudding efter farmors recept, som är enkel, snabb och riktigt god och tröstande!

Detta recept på gammaldags makaronipudding är en god rätt som mättar fint och som dessutom är enkel att göra. Det är en perfekt, klassisk rätt när man vill ha något enkelt som ändå känns rejält, värmande och tröstande.

Passar perfekt som matlåda och smakar riktigt bra dagen efter också. Tillsätt lite extra riven ost om du verkligen vill lyxa till det lite extra!

Jag älskar gammaldags makaronipudding och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Gammaldags makaronipudding

Receptet - Så gör du:

Gammaldags makaronipudding

4.8/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en gammaldags makaronipudding efter farmors recept, som är enkel, snabb och riktigt god och tröstande!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5 dl okokta makaroner
  • 1 st stor gul lök (eller 2 st små)
  • 1 st paket tärnat fläsk eller bacon
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 dl riven ost

Instruktioner

  • Koka makaronerna enligt förpackningens anvisningar. När de är klara, låt makaronerna rinna av. Smörj en ugnssäker form och tillsätt makaronerna till den. Fortsätt under tiden med receptet nedan.
  • Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  • Hacka löken och fräs i olja eller smör. Häll över i en skål.
  • Fräs fläsket, blanda sedan med pastan och löken i ugnsformen.
  • Blanda ägg, mjölk, salt och peppar och häll över innehållet i ugnsformen.
  • Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa med riven ost. Grädda sedan i 10 minuter till.
  • Njut av din gammaldags makaronipudding!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags makaronipudding

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar