I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags havrekakor!
Här är ett gammaldags recept på klassiska havrekakor som är härligt frasiga och som går åt på grund av de är så goda!
Dessa gammaldags havrekakor är det många som känner igen, och det är för att det är ett klassiskt recept som finns kvar än idag eftersom det är så gott. Faktum är att det är svår att bara ta en av dessa gammaldags havrekakor, man vill ofta ha fler!
Detta recept på gammaldags havrekakor ger kakor som är riktigt fina i konsistensen och som är perfekta till fikat. Förvaring görs antingen i frysen till ett senare tillfälle, eller i en lufttät burk.
Kort sagt älskar jag dessa gammaldags havrekakor och tycker de är riktigt härliga. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Gammaldags havrekakor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 125 g smör eller margarin, rumstempererat
- 2,25 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1,75 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda smör/margarin och strösocker i en skål. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en deg.
- Forma degen till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills att kakorna fått lite färg.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna.
- Njut av dina gammaldags havrekakor! Förvara rester i frysen, eller i en lufttät burk.
Jättebra och mkt goda havrekakor. Verkligen den äkta sorts kakor man vill ha👍🏼 rullade som till chokladbollar och de smälte ut precis lagom på plåten. Lägg en bit isär.
Äntligen ett recept på havrekakor som inte flyter ut och inte innehåller bikarbonat. Dessutom såå goda.
Världens godaste och jag har en knivsudd salt oxå👍
svårt att sluta äta
Mycket Mycket goda. Tack.
Jag hade bara i 1/2 dl socker.
Supergoda