Gammaldags havrekakor – Recept

4.6/5 baserat på 25 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags havrekakor!

Här är ett gammaldags recept på klassiska havrekakor som är härligt frasiga och som går åt på grund av de är så goda!

Dessa gammaldags havrekakor är det många som känner igen, och det är för att det är ett klassiskt recept som finns kvar än idag eftersom det är så gott. Faktum är att det är svår att bara ta en av dessa gammaldags havrekakor, man vill ofta ha fler!

Detta recept på gammaldags havrekakor ger kakor som är riktigt fina i konsistensen och som är perfekta till fikat. Förvaring görs antingen i frysen till ett senare tillfälle, eller i en lufttät burk.

Kort sagt älskar jag dessa gammaldags havrekakor och tycker de är riktigt härliga. Testa gärna receptet nedan!

Gammaldags havrekakor

Receptet – Så gör du:

Gammaldags havrekakor

4.6/5 baserat på 25 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett gammaldags recept på klassiska havrekakor som är härligt frasiga och som går åt på grund av de är så goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 kakor

Ingredienser
 

  • 125 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2,25 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Blanda smör/margarin och strösocker i en skål. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en deg.
  • Forma degen till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills att kakorna fått lite färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Njut av dina gammaldags havrekakor! Förvara rester i frysen, eller i en lufttät burk.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags havrekakor

6 Kommentarer

  1. 5 stars
    Jättebra och mkt goda havrekakor. Verkligen den äkta sorts kakor man vill ha👍🏼 rullade som till chokladbollar och de smälte ut precis lagom på plåten. Lägg en bit isär.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar