I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags hastbullar!
Här är ett klassiskt, gammaldags recept på hastbullar från farmor, som är snabbt, enkelt, och gott, precis som det ska vara!
Hastbullar går hastigt att baka och detta är farmors klassiska recept, precis som när hon bjuder på dem. Perfekt till kaffet eller fikat, som på gammaldags vis.
En annan sak som är bra med dessa klassiska hastbullar är att de inte kräver några komplicerade ingredienser. Det mesta har man nästan alltid hemma redan, vilket givetvis är skönt då man slipper gå till affären!
Kort sagt älskar jag detta recept på gammaldags hastbullar och tycker det är riktigt värt att göra.
Receptet – Så gör du:
Gammaldags hastbullar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl vetemjöl
- 100 g smör eller margarin, rumstempererat
- 1 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver, strösocker, malen kardemumma och vaniljsocker till en bunke och blanda.
- Tärna smöret/margarinet och arbeta in jämnt i degen.
- Tillsätt ägg och mjölk och blanda ihop smeten.
- Fördela smeten i pappersformar, ca 20 st.
- Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 10-12 minuter tills att hastbullarna fått lite färg.
- Njut av dina gammaldags hastbullar!