I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst torsk i ugn!
Vill du tillaga fryst torsk i ugn utan att behöva tina torsken först? Det är helt möjligt med detta goda, härliga recept på fryst torsk i ugn!
Ingen tining? Inga problem! Oavsett om du har glömt eller bara vill göra fryst torsk direkt i ugnen så finns det här receptet där, redo att stå till tjänst.
Jag gillar att servera min frysta torsk i ugn med kokt potatis, och gärna lite kokt broccoli.
Kort sagt så gillar jag verkligen detta recept på fryst torsk i ugn och tycker det är riktigt bra att göra. Riktigt gott och händigt, speciellt när man vill tillaga fryst torsk i ugn snabbt!
Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Fryst torsk i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 600 g fryst torsk, ca 4 filéer
- salt
- peppar
- 0,5 tsk chili flakes
- 1 msk citronsaft
- 3 msk smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- I en liten skål, vispa ihop smält smör, citronsaft, salt, peppar och chili flakes.
- Lägg den frysta torsken i en ugnsform. Häll smörblandningen ovanpå och runt om. Använd en pensel om det behövs för att jämnt fördela såsen ovanpå filéerna.
- Grädda i mitten av ugnen på 180°C tills torsken är ogenomskinlig, fått lite färg, och lätt flagnar när den berörs med en gaffel. Skeda gärna det smälta smöret över fisken då och då under tillagningen. Beroende på tjockleken på dina torskfiléer och på din ugn, bör detta ta cirka 30-40 minuter om du använder fryst torsk.
- Njut av din frysta torsk i ugn!
Älskar denna goda lättlagade torskrätt.
Mycket gott och dessutom föredömligt enkelt!
Kan tipsa om att få allt färdigt: torsk, ris och broccoli. Lägg torsken i smord form, lägg ris på sidorna, slå på dubbelt vatten mot ris. Lägg i frysta bitar broccoli. Salta som sig bör till ris, fisk och broccoli + peppar och citron. Sätt in fatet i ugnen. Allt blir klart samtidigt. Ha lite smält smör att pensla fisken med eller lägg klickar på generöst 😋😍
En variant av Hirams recept för fru Bråttom 😉
Ska prova också tack.
Mycket gott och lagom kokt.Rekommenderas!