I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på att frysa in basilika!
Det bästa sättet att frysa in basilika är att göra det i isbitsbricka med olivolja! Jag gillar denna metoden bäst eftersom den behåller basilikans klargröna färg, med samma ljuvliga smak som färsk basilika! Man vll att olivoljan täcker all basilika, så att den inte svartnar när den är frusen. Man behöver inte mycket olivolja heller!
Att frysa basilika är ett enkelt sätt att bevara basilika fräsch och god. Inte bara basilikan från din trädgård, utan även färsk basilika från mataffären går bra att frysa med detta recept!
Genom att ha basilikan i kuber så kan man med enkelhet tillsätta en eller flera kuber i ett recept som kräver basilika, när det än behövs. Den håller sig bäst i frysen de första 6 månaderna, även fast den kan hålla längre än så.
Allt med att detta recept är smidigt och enkelt, och jag hoppas att du gillar det! Behåll bitarna antingen i isbitsbrickan, eller flytta över till en fryspåse när bitarna har fryst till. De kommer inte att frysa fast i varandra när de väl är i påsen!
Receptet hittas här nedan med alla dess anvisningar! Jag hoppas att det kommer väl till pass och att det är till hjälp!
Receptet – Så gör du:
Frysa in basilika
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl till 8 dl basilika per isbitsbricka
Instruktioner
- Ta bort basilikabladen från stjälkarna. Jag tycker att det enklaste sättet är att bara nypa bort dem.
- Ta cirka 3 eller 4 blad och rulla dem till en tät rulle. Skär sedan i tunna strimlor med en vass kniv. Lägg basilika i ett hål i isbitsbrickan, men se till att det finns tillräckligt med utrymme för att täcka med olivolja. Repetera för varje hål i isbrickan!
- Ställ in i frysen och låt stelna, vilket tar cirka 2 timmar. Behåll i isbitsbrickan eller ta ut ur frysen och flytta över till en fryspåse eller annan behållare. Fryspåsen får gärna stängas med en klämma för att enkelt kunna öppnas och stängas senare.
- Märk påsarna eller behållarna med ’Basilika’ och dagens datum. Det kan tyckas onödigt, men tro mig, man kommer tacka sig själv för att man tog dig tid att märka påsen när man letar i frysen om några månader.
- Färdigt! Njut av din frysta basilika! Smaken är bäst första 6 månaderna, även fast basilikan kan hålla mycket längre i frysen än så!