Idag vill jag lyfta mitt absoluta favoritrecept på fruktsoppa!
En otroligt god fruktsoppa gjord på äpplen med inslag av kanel, och som är god både avsvalnad eller kall. Tillsätt lite grädde vid servering om så önskas!
Jag älskar fruktsoppa och tycker det är ett trevligt sätt att äta frukt. Just denna fruktsoppa är helt perfekt som mellanmål eller dessert när som helst på dagen!
Det är verkligen riktigt enkelt att göra denna fruktsoppa och om man vill så kan man tillsätta lite extra potatismjöl för en ännu fylligare fruktsoppa som påminner en kräm!
Att göra en fruktsoppa efter detta recept kunde faktiskt inte bli enklare, och det är väldigt smidigt dessutom. Jag älskar detta recept på fruktsoppa för att det är ett riktigt trevligt sätt att njuta av frukt på. Testa gärna receptet nedan, så hoppas jag att du gillar det!
Receptet – Så gör du:
Fruktsoppa
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 st äpplen
- 1 liter vatten
- 3 msk strösocker
- mald kanel efter smak
- 2 msk potatismjöl
- pressad citron efter smak
Instruktioner
- Skala och tärna äpplena i små bitar. Avlägsna kärnhuset.
- Koka upp äpplen, vatten och strösocker i en kastrull. Låt koka till äppelbitarna är mjuka.
- Smaksätt med mald kanel.
- Späd ut potatismjölet i en liten skvätt vatten i ett glas och tillsätt till fruktsoppan. Rör om.
- Smaksätt med färskpressad citronsaft.
- Färdigt! Njut av din härliga fruktsoppa, som kan serveras antingen avsvalnad eller kall. Servera gärna med lite vispgrädde i fatet.