I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på frosting utan smör!
Den här lätta florsockerfrostingen är mjuk men stelnar upp och gör den idealisk för att toppa cupcakes, kakor, mjuka sockerkakor eller brownies. Frostingen är dessutom utan smör.
Hemmagjord frosting utan smör är superenkelt att göra! De flesta recept är gjorda med socker, smör, mjölk (eller grädde) och vaniljextrakt. Denna version är gjord utan smör.
Denna frosting är alltså gjord utan smör, och den är sötare än de flesta andra frostings. Jag rekommenderar starkt att man funderar på att utelämna en del av sockret i ditt kak-/muffinsrecept för att balansera sötman i frostingen.
Denna typ av frosting kan man säga är en snabb frosting eftersom det tar minimal tid att vispa upp. För smaksättning använder jag gärna mandelextrakt istället för vaniljextrakt på grund av dess unika smak som är väldigt god!
Kort sagt älskar jag denna frosting utan smör för hur enkel och snabb den är att göra, och för den ljuva smaken såklart! Receptets angivna mängder för ingredienserna passar till exempelvis 6 st cupcakes, och jag rekommenderar det starkt!
Receptet – Så gör du:
Frosting utan smör
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 5 dl florsocker
- 60 g färskost (ex. Philadelphia Original)
- 2 msk vispgrädde
- 1 tsk vanilj- eller mandelextrakt
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Börja med att sikta ditt florsocker om du vill ha en jämnare frosting.
- Tillsätt florsockret, vispgrädden, vanilj- eller mandelextrakt och salt till en skål och blanda väl tills det är slätt. En mixer eller stavmixer fungerar bäst.
- Använd som du vill, spritsa eller bred ut över dina bakverk, eller förvara i kylen tills det är dags. Konsistensen ska vara tjock och fyllig!
- Njut av din frosting utan smör!